Logo
Reklama

NAJ pečené KURACIE STEHNÁ, aké sme kedy jedli: ŠTAVNATÉ a S BOŽSKOU PLNKOU!

Bencovje grunt - zážitkové varenie či výroba vlastnej keramiky, ako za čias Rakúsko - uhorskej monarchie v pozostalosti po bojničanovi Štefanovi Bencovi, ktorí na tomto gazdovstve žil aj so svojou rodinou. Majitelia pre mesačník Dobré jedlo pripravili niekoľko tradičných receptov. Na snímke je pečené kurča so šťuchanými zemiakmi a plnkou.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Reklama

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Toto je najlepšie upečené kurča, aké sme jedli! Kuchárka Zuzka ho na noc nasolila a zakryla v pekáči, podobne, ako keď pripravujete kačku alebo hus. Mäsko tak dobre odstálo a na druhý deň sa rozpadávalo na jazyku, no koža zostala úžasne chrumkavá. ODPORÚČAME!

Diskusia

(0)

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.
Výber pre vás