Recept na ne sme dostali v známom bojnickom múzeu BENCOVJE GRUNT. Vyše 400-ročný dom, ktorý predstavuje typický príbytok pôvodných obyvateľov Bojníc, patril istému Štefanovi Bencovi. Postavil ho za čias rakúsko-uhorskej monarchie, jeho potomkovia v ňom tak žili po niekoľko generácií a iste by ho dnes hrialo na duši, že nakoniec skončil v rukách správnych ľudí. Pred piatimi rokmi kúpil Bencovje grunt Zuzkin strýko Emil. S rodinou a priateľmi dom zrenovovali a sprístupnili širokej verejnosti. Vďaka tomu si môžete aj vy vyskúšať, aké je piecť buchty v dobovej peci, či vyrobiť si vlastný tanierik v keramickej dielni, ktorá je súčasťou tohto nádherného múzea.
A teraz sa pustite do týchto EXTRA ŠŤAVNATÝCH kuracích stehienok. Neobanujete!
Pečené kuracie stehná s plnkou
5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60 MINÚT, 5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60 MINÚT, PEČENIE 85 MINÚT
Potrebujete:
- 5 kuracích stehien
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 jablko
- soľ, rasca
- štuchané zemiaky a pažítka na podávanie
Na plnku:
- 2 menšie cibule
- 300 g kuracej pečene
- 2-3 staršie rožky
- mlieko na pokropenie
- 3 vajcia
- 2-3 mladé mrkvičky a za hrsť hrášku, uvarené v slanej vode
- 2-3 strúčiky cesnaku
- strúhanka na vysypanie formy
- soľ, korenie, majorán
- bravčová masť