objednať časopis
všetky kategórie

Toto je najlepšie upečené kurča, aké sme jedli! Kuchárka Zuzka ho na noc nasolila a zakryla v pekáči, podobne, ako keď pripravujete kačku alebo hus. Mäsko tak dobre odstálo a na druhý deň sa rozpadávalo na jazyku, no koža zostala úžasne chrumkavá. ODPORÚČAME!

Recept na ne sme dostali v známom bojnickom múzeu BENCOVJE GRUNT. Vyše 400-ročný dom, ktorý predstavuje typický príbytok pôvodných obyvateľov Bojníc, patril istému Štefanovi Bencovi. Postavil ho za čias rakúsko-uhorskej monarchie, jeho potomkovia v ňom tak žili po niekoľko generácií a iste by ho dnes hrialo na duši, že nakoniec skončil v rukách správnych ľudí. Pred piatimi rokmi kúpil Bencovje grunt Zuzkin strýko Emil. S rodinou a priateľmi dom zrenovovali a sprístupnili širokej verejnosti. Vďaka tomu si môžete aj vy vyskúšať, aké je piecť buchty v dobovej peci, či vyrobiť si vlastný tanierik v keramickej dielni, ktorá je súčasťou tohto nádherného múzea.

A teraz sa pustite do týchto EXTRA ŠŤAVNATÝCH kuracích stehienok. Neobanujete!

Pečené kuracie stehná s plnkou

Majitelia múzea Bencovje grunt pre mesačník Dobré jedlo pripravili niekoľko tradičných receptov. Na snímke je pečené kurča so šťuchanými zemiakmi a plnkou.
Majitelia múzea Bencovje grunt pre mesačník Dobré jedlo pripravili niekoľko tradičných receptov. Na snímke je pečené kurča so šťuchanými zemiakmi a plnkou.
Zdroj: MATEJ KALINA

5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60 MINÚT, 5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60 MINÚT, PEČENIE 85 MINÚT

Potrebujete:

  • 5 kuracích stehien
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 jablko
  • soľ, rasca
  • štuchané zemiaky a pažítka na podávanie

Na plnku:

  • 2 menšie cibule
  • 300 g kuracej pečene
  • 2-3 staršie rožky
  • mlieko na pokropenie
  • 3 vajcia
  • 2-3 mladé mrkvičky a za hrsť hrášku, uvarené v slanej vode
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • strúhanka na vysypanie formy
  • soľ, korenie, majorán
  • bravčová masť
Kulinárske kráľovstvo: Eva Pavlíková dokáže v kuchyni divy.
Čítajte viac
Pečené MORČACIE MÄSKO podľa RECEPTU Evy Pavlíkovej: Dnes ho robíme znova!

POSTUP je na ďalšej strane >>>

Kategórie