objednať časopis
všetky kategórie

Čakáte návštevu? Pohostite ju niečím iným, ako sú obvyklé chlebíčky. Nech sa páči, tu sú nové recepty.

ROLÁDKY Z HRIANKOVÉHO CHLEBA

Roládky z hriankového chleba.
Roládky z hriankového chleba.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

20 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 červenú papriku
  • 70 g čedaru
  • 30 g parmezánu
  • 2-3 lyžice majonéz
  • 2 lyžice petržlenovej vňate
  • 1 lyžičua tymianových lístkov
  • pár kvapiek tabasca
  • 10 plátkov hriankového chleba
  • 50 g masla
  • mletú červenú papriku
  • soľ, mleté čierne korenie 
  • mikroténové vrecko, špáradlá 

POSTUP

  1. Papriku umyte, osušte a dajte ju do rúry alebo pod gril opiecť. Vložte do mikroténového vrecúška, dobre ho uzavrite a nechajte zapariť. Vyberte, odstráňte jadierka a šupku.
  2. Paprikovú dužinu nadrobno nakrájajte, premiešajte s nastrúhaným čedarom a parmezánom. Pridajte majonézu, nakrájanú petržlenovú vňať, tymian, tabasco, soľ a korenie.
  3. Z hriankového chleba odkrojte kôrku a valčekom na cesto potretým roztopeným maslom striedky rozvaľkajte.
  4. Na hriankové plátky natrite paprikovo-syrovú zmes, asi 1 centimeter od okraja nechajte voľný. Roládky zviňte a zopnite špáradlom. Odložte na 2 hodiny do chladu.
  5. Vychladené roládky rozdeľte na polovice a v rúre vyhriatej na 180 °C zapekajte 10 minút dozlatista. Po opečení zľahka posypte mletou paprikou. 

Recept na špeciálne kornútiky z parmezánu je TU >>>