ROLÁDKY Z HRIANKOVÉHO CHLEBA
Roládky z hriankového chleba.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
20 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 1 červenú papriku
- 70 g čedaru
- 30 g parmezánu
- 2-3 lyžice majonéz
- 2 lyžice petržlenovej vňate
- 1 lyžičua tymianových lístkov
- pár kvapiek tabasca
- 10 plátkov hriankového chleba
- 50 g masla
- mletú červenú papriku
- soľ, mleté čierne korenie
- mikroténové vrecko, špáradlá
POSTUP
- Papriku umyte, osušte a dajte ju do rúry alebo pod gril opiecť. Vložte do mikroténového vrecúška, dobre ho uzavrite a nechajte zapariť. Vyberte, odstráňte jadierka a šupku.
- Paprikovú dužinu nadrobno nakrájajte, premiešajte s nastrúhaným čedarom a parmezánom. Pridajte majonézu, nakrájanú petržlenovú vňať, tymian, tabasco, soľ a korenie.
- Z hriankového chleba odkrojte kôrku a valčekom na cesto potretým roztopeným maslom striedky rozvaľkajte.
- Na hriankové plátky natrite paprikovo-syrovú zmes, asi 1 centimeter od okraja nechajte voľný. Roládky zviňte a zopnite špáradlom. Odložte na 2 hodiny do chladu.
- Vychladené roládky rozdeľte na polovice a v rúre vyhriatej na 180 °C zapekajte 10 minút dozlatista. Po opečení zľahka posypte mletou paprikou.
Recept na špeciálne kornútiky z parmezánu je TU >>>