Ako od babičky. Alebo ešte o niečo lepšie. Roznieslo sa v hlavnom meste, keď jeho tri šikovné obyvateľky začali ponúkať domáce koláče podľa zdedených receptov. „Niečo sme v nich pomenili, niečo robíme presne tak ako naše staré mamy. Vždy pečieme len z kvalitných surovín a bez štipky margarínu,“ hovoria sympatiačky z Fertuchy Petra, Biba, Lucia, ktoré sa vďaka poctivej a chutnej práci stali najlepšími podnikateľkami roku 2017. Teraz upečte ich BOŽSKÚ tortu... a OSLÁVTE DEŇ DETÍ, ako sa patrí.
Piškótovo-tvarohová torta s malinami
1 KUS PRÍPRAVA 35 MINÚT PEČENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
Na korpus:
- 4 vajcia
- 120 g kryštálového cukru
- 100 ml oleja
- 60 g kyslej smotany
- 110 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)
- 10 g kypriaceho prášku
Na tvarohový krém:
- 200 g smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 100 g jemného tvarohu
- 90 g práškového cukru
- trochu vanilky v prášku
- 250 g malín na pyré (a zopár na ozdobu)
POSTUP:
- Najprv urobte korpus: Z bielkov vyšľahajte sneh. V druhej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom, pridajte olej, smotanu a múku s kypriacim práškom. Opatrne zašľahajte sneh. Cesto vylejte do okrúhlej formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 180 C asi 25 minút.
- Pripravte tvarohový krém: Vyšľahajte smotanu a jemne do nej zapracujte mascarpone, tvaroh, cukor a vanilku.
- Maliny popučte na pyré.
- Upečený a vychladnutý korpus prerežte na polovicu. Spodný korpus pokvapkajte šťavou z malinového pyré, potrite polovicou tvarohovej plnky a na ňu roztrite malinové pyré. Prikryte vrchným korpusom a celú tortu obtiahnite zvyšným tvarohovým krémom. Dajte na dve hodiny do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobte čerstvými malinami.
Ďalšie úžasné OVOCNÉ TORTY sú v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!
Už ste počuli náš podcast?
Ďalšie tipy z Dobrého jedla: