Reklama

Nebeská PIŠKÓTOVÁ TORTA s malinami PRE DETI: RECEPT máme zo známej pekárne Fertucha!

Fertucha - rodinná pekáreň, ktorá pečie vysoko kvalitné domáce koláče z poctivých lokálnych surovín. Pekárky so svojimi ratolesťami prezradili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo zopár svojich overených receptov.

Zdroj: Matej Kalina

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chvalabohu, preč sú časy, keď sa poriadna detská párty nezaobišla bez obrovskej torty potiahnutej fondánom. Táto ľahučká malinová ide v preslávenej bratislavskej pekárni Fertucha na dračku. Upečte ju SVOJIM POKLADOM K DNEŠNÉMU SVIATKU.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastická PIŠKÓTOVÁ TORTA: U vás doma sa po nej zľahne zem! Teaser
    Zdroj: NMH

    Ako od babičky. Alebo ešte o niečo lepšie. Roznieslo sa v hlavnom meste, keď jeho tri šikovné obyvateľky začali ponúkať domáce koláče podľa zdedených receptov. „Niečo sme v nich pomenili, niečo robíme presne tak ako naše staré mamy. Vždy pečieme len z kvalitných surovín a bez štipky margarínu,“ hovoria sympatiačky z Fertuchy Petra, Biba, Lucia, ktoré sa vďaka poctivej a chutnej práci stali najlepšími podnikateľkami roku 2017. Teraz upečte ich BOŽSKÚ tortu... a OSLÁVTE DEŇ DETÍ, ako sa patrí.

    Piškótovo-tvarohová torta s malinami

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Fertucha - rodinná pekáreň, ktorá pečie vysoko kvalitné domáce koláče z poctivých lokálnych surovín. Pekárky so svojimi ratolesťami prezradili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo zopár svojich overených receptov.

    1 KUS PRÍPRAVA 35 MINÚT PEČENIE 25 MINÚT

    Potrebujete:

    Na korpus:

    • 4 vajcia
    • 120 g kryštálového cukru
    • 100 ml oleja
    • 60 g kyslej smotany
    • 110 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)
    • 10 g kypriaceho prášku

    Na tvarohový krém:

    • 200 g smotany na šľahanie
    • 250 g mascarpone
    • 100 g jemného tvarohu
    • 90 g práškového cukru
    • trochu vanilky v prášku
    • 250 g malín na pyré (a zopár na ozdobu)

    POSTUP:

    1. Najprv urobte korpus: Z bielkov vyšľahajte sneh. V druhej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom, pridajte olej, smotanu a múku s kypriacim práškom. Opatrne zašľahajte sneh. Cesto vylejte do okrúhlej formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 180 C asi 25 minút.
    2. Pripravte tvarohový krém: Vyšľahajte smotanu a jemne do nej zapracujte mascarpone, tvaroh, cukor a vanilku.
    3. Maliny popučte na pyré.
    4. Upečený a vychladnutý korpus prerežte na polovicu. Spodný korpus pokvapkajte šťavou z malinového pyré, potrite polovicou tvarohovej plnky a na ňu roztrite malinové pyré. Prikryte vrchným korpusom a celú tortu obtiahnite zvyšným tvarohovým krémom. Dajte na dve hodiny do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobte čerstvými malinami.

    Už ste počuli náš podcast?

    Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.