objednať časopis
všetky kategórie

Chvalabohu, preč sú časy, keď sa poriadna detská párty nezaobišla bez obrovskej torty potiahnutej fondánom. Táto ľahučká malinová ide v preslávenej bratislavskej pekárni Fertucha na dračku. Upečte ju SVOJIM POKLADOM K DNEŠNÉMU SVIATKU.

Ako od babičky. Alebo ešte o niečo lepšie. Roznieslo sa v hlavnom meste, keď jeho tri šikovné obyvateľky začali ponúkať domáce koláče podľa zdedených receptov. „Niečo sme v nich pomenili, niečo robíme presne tak ako naše staré mamy. Vždy pečieme len z kvalitných surovín a bez štipky margarínu,“ hovoria sympatiačky z Fertuchy Petra, Biba, Lucia, ktoré sa vďaka poctivej a chutnej práci stali najlepšími podnikateľkami roku 2017. Teraz upečte ich BOŽSKÚ tortu... a OSLÁVTE DEŇ DETÍ, ako sa patrí.

Piškótovo-tvarohová torta s malinami

Fertucha - rodinná pekáreň, ktorá pečie vysoko kvalitné domáce koláče z poctivých lokálnych surovín. Pekárky so svojimi ratolesťami prezradili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo zopár svojich overených receptov.
Fertucha - rodinná pekáreň, ktorá pečie vysoko kvalitné domáce koláče z poctivých lokálnych surovín. Pekárky so svojimi ratolesťami prezradili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo zopár svojich overených receptov.
Zdroj: MATEJ KALINA

1 KUS PRÍPRAVA 35 MINÚT PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

Na korpus:

  • 4 vajcia
  • 120 g kryštálového cukru
  • 100 ml oleja
  • 60 g kyslej smotany
  • 110 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)
  • 10 g kypriaceho prášku

Na tvarohový krém:

  • 200 g smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 100 g jemného tvarohu
  • 90 g práškového cukru
  • trochu vanilky v prášku
  • 250 g malín na pyré (a zopár na ozdobu)
Dorotina karamelová torta chutí božsky. Po fotení sme ju zhltli ako nič!
Čítajte viac
Slávny BANOFEE PIE: Vynikajúci KARAMELOVÝ KOLÁČ urobte podľa ženy známeho šéfkuchára!

POSTUP:

  1. Najprv urobte korpus: Z bielkov vyšľahajte sneh. V druhej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom, pridajte olej, smotanu a múku s kypriacim práškom. Opatrne zašľahajte sneh. Cesto vylejte do okrúhlej formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 180 C asi 25 minút.
  2. Pripravte tvarohový krém: Vyšľahajte smotanu a jemne do nej zapracujte mascarpone, tvaroh, cukor a vanilku.
  3. Maliny popučte na pyré.
  4. Upečený a vychladnutý korpus prerežte na polovicu. Spodný korpus pokvapkajte šťavou z malinového pyré, potrite polovicou tvarohovej plnky a na ňu roztrite malinové pyré. Prikryte vrchným korpusom a celú tortu obtiahnite zvyšným tvarohovým krémom. Dajte na dve hodiny do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobte čerstvými malinami.

Ďalšie úžasné OVOCNÉ TORTY sú v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

Metrový koláč nechajte stuhnúť a šikmo nakrájajte ostrým nožom na rezy. Môžete podávať.
Čítajte viac
Najlepší METROVÝ KOLÁČ: S naším FOTOPOSTUPOM ho upečiete RAZ-DVA!
Taká divčenská nežnôstka.
Čítajte viac
Jedinečné TORTY od Slovenky Wery: Jej sladké umenie konkuruje zahraničným cukrárom
Bencovje grunt - zážitkové varenie či výroba vlastnej keramiky, ako za čias Rakúsko - uhorskej monarchie v pozostalosti po bojničanovi Štefanovi Bencovi, ktorí na tomto gazdovstve žil aj so svojou rodinou. Majitelia pre mesačník Dobré jedlo pripravili niekoľko tradičných receptov. Na snímke je hrnčekový jablkový koláč s marhuľovým lekvárom a čokoládovou posýpkou.
Čítajte viac
HRNČEKOVÁ TORTA s jablkami: Chutí fantasticky a hotovú ju máte za 40 MINÚT!
Inšpiratívne lupene kvetov
Čítajte viac
NAMIESTO TORTY BÁBIKA: Páčila by sa vám na svadbu či narodeninovú oslavu?
Dorotina karamelová torta chutí božsky. Po fotení sme ju zhltli ako nič!
Čítajte viac
Slávny BANOFEE PIE: Vynikajúci KARAMELOVÝ KOLÁČ urobte podľa ženy známeho šéfkuchára!
Dara zbožňuje domácu makovú štrúdľu.
Čítajte viac
Aj vyšportovaná DARA ROLINS občas zhreší: A my máme SUPER RECEPT na jej milovanú ŠTRÚDĽU!
Elizabeth, cukráreň & kaviareň v Piešťanoch.
Čítajte viac
TORTA pre všetky MAMY: Je čučoriedkovo-kakaová a UPEČIETE ju ĽAHUČKO!

Kategórie