Reklama

Špagety milujú všetky DETI: Skúste tento RECEPT a ostanú prázdne taniere!

Špagety s paradajkovou omáčkou a burratou.

Zdroj: GURMET: RECEPTY BARBORA ŠTETINOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ, DEKOR STYLING MARKÉTA ZINDULKOVÁ

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nepoznáme dieťa, ktorému by sa pri ozname, že dnes budú špagety, nerozžiarili očká. Skúste ich dnes pripraviť podľa tohto receptu a ani sa nenazdáte a všetko bude zjedené!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:15
Remaining Time 0:15
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER: HRÁŠKOVÁ NÁTIERKA: Do školy na desiatu i doma na olovrant TEASER

    ŠPAGETY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU A BURRATOU

    4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • vločky čili podľa chuti
    • 400 g paradajok
    • 100 g pasírovaných paradajok
    • 250 g hydinového vývaru
    • 400 g špagiet
    • 400 g burraty (prípadne mozzarelly)
    • čerstvá bazalka na servírovanie
    • soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:26:"2 lyžice olivového oleja

    POSTUP:

    1. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Vo väčšej panvici rozohrejte olej a orestujte ich. Pridajte vločky čili, minútku ich opekajte, pridajte nakrájané a olúpané paradajky (ponorte ich na chvíľu do horúcej vody, pôjde vám to ľahko) aj pasírované paradajky a vývar. Osoľte, okoreňte, priveďte do varu, znížte plameň a varte, kým omáčka nezhustne.
    2. Špagety uvarte v osolenej vode, aby bolial dente. Sceďte a primiešajte k omáčke. Rozdeľte do tanierov a podávajte s burratou a čerstvou bazalkou. Ak máte menší syr, na každú porciu dajte jeden bochníček. Každý si ho potom sám natrhne a premieša krémový vnútrajšok s omáčkou. Ak máte syr príliš veľký, natrhajte ho v miske a do každej porcie vmiešajte pevnú aj tekutú časť.

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.