Špagety milujú všetky DETI: Skúste tento RECEPT a ostanú prázdne taniere!
1. 6. 2023, 11:21 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: GURMET: RECEPTY BARBORA ŠTETINOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ, DEKOR STYLING MARKÉTA ZINDULKOVÁ
Reklama
Nepoznáme dieťa, ktorému by sa pri ozname, že dnes budú špagety, nerozžiarili očká. Skúste ich dnes pripraviť podľa tohto receptu a ani sa nenazdáte a všetko bude zjedené!
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
TEASER: HRÁŠKOVÁ NÁTIERKA: Do školy na desiatu i doma na olovrant TEASERŠPAGETY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU A BURRATOU
4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT
Potrebujete:
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- vločky čili podľa chuti
- 400 g paradajok
- 100 g pasírovaných paradajok
- 250 g hydinového vývaru
- 400 g špagiet
- 400 g burraty (prípadne mozzarelly)
- čerstvá bazalka na servírovanie
- soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:26:"2 lyžice olivového oleja
POSTUP:
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Vo väčšej panvici rozohrejte olej a orestujte ich. Pridajte vločky čili, minútku ich opekajte, pridajte nakrájané a olúpané paradajky (ponorte ich na chvíľu do horúcej vody, pôjde vám to ľahko) aj pasírované paradajky a vývar. Osoľte, okoreňte, priveďte do varu, znížte plameň a varte, kým omáčka nezhustne.
- Špagety uvarte v osolenej vode, aby bolial dente. Sceďte a primiešajte k omáčke. Rozdeľte do tanierov a podávajte s burratou a čerstvou bazalkou. Ak máte menší syr, na každú porciu dajte jeden bochníček. Každý si ho potom sám natrhne a premieša krémový vnútrajšok s omáčkou. Ak máte syr príliš veľký, natrhajte ho v miske a do každej porcie vmiešajte pevnú aj tekutú časť.
Čítajte viac z Dobrého jedla: