Kým sme sa stretli, sympatická dvojka zo šou Moja mama varí lepšie ako tvoja vyhrala rekordných 61 kôl! Pred súťažou sa vôbec nepoznali.
Ivan Rusina udrel do očí už ako finalista MasterChefa. Vyučený strojár vystriedal niekoľko zamestnaní – bol napríklad aj krčmárom a istý čas jazdil po Slovensku so svojím foodtruckom. Dnes sa dedo dvoch vnukov naplno venuje svojej škole varenia v Liptovskom Mikuláši.
Feri Sedlák varí od pätnástich, v devätnástich odišiel na kuchársku stáž do Írska a keď sa vrátil domov, školil už ako majster budúcich kuchárov. Mal vtedy dvadsaťjeden. Donedávna pracoval v steakhouse... ich PARÁDNY DEMIKÁT si určite UVARTE!
Bryndzová polievka s pažítkou
4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 100 g údenej slaniny
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- mletá červená paprika
- 4 zemiaky
- 400 ml vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 250 g májovej bryndze
- soľ, mleté čierne korenie
- 1 lyžica bravčovej masti
- krutóny a pažítka na podávanie
POSTUP:
- Slaninu nakrájajte na kocky a dajte pražiť do kastróla s masťou. Potom slaninku vyberte a v masti opražte nakrájanú cibuľu a cesnak. Poprášte mletou paprikou a pridajte očistené a nakrájané zemiaky. Zalejte vývarom a varte asi 15 minút do mäkka.
- Do kastróla pomaly prilejte smotanu na šľahanie, prevarte a potom polievku rozmixujte na hladký krém. Pridajte bryndzu, mleté čierne korenie a soľ podľa potreby. Dobre premiešajte. Demikát podávajte s krutónmi a nasekanou pažítkou.
Už ste počuli náš podcast?
Ďalšie tipy z Dobrého jedla: