Banofee pie
Banofee pie chutí geniálne. Budete sladkí aj za ušami :)
Zdroj: MATEJ KALINA
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, pečenie 10 minút + VARENIE 3 HODINY
Potrebujete:
- 400 g maslových (grahamových) sušienok
- 160 g masla
- 2 konzervy sladeného salka
- 4-5 banánov
- 500 ml smotany na šľahanie a čokoláda na ozdobu
POSTUP:
- Sušienky rozdrvte v mixéri a dobre zmiešajte s rozpusteným maslom. Hmotou vysteľte dno aj boky tortovej formy a dajte piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 10 minút. Upečený korpus nechajte dobre stuhnúť v chladničke.
- Salko ponechajte v plechovkách a zatvorené varte vo vriacej vode 2-3 hodiny, kým nevznikne dulce de leche (karamelizované kondenzované mlieko).
- Na stuhnutý korpus naneste tenšiu vrstvu skaramelizovaného salka a na ňu uložte kolieska banánov. Poriadne ich zalejte zvyšným skaramelizovaným salkom - banány musia byť celkom ponorené, aby nezačali hnednúť.
- Tortu preložte do chladničky a zatiaľ vyšľahajte smotanu. Potom tortu ozdobte šľahačkou aj nastrúhanou čokoládou a môžete krájať!
Fotky nášho jediného michelinského šéfkuchára s rodinou sú v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!
Čítajte viac z Dobrého jedla: