objednať časopis
všetky kategórie

Škoda jej „len“ vo vynikajúcom šaláte caprese. Perfektne si rozumie aj s jahodami, rybami a mäsom. Vyskúšajte všetko.

Špargľová polievka s bazalkou

Špargľová  polievka s bazalkou.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 45 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 kg bielej špargle
  • 300 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 125 g cherry paradajok
  • 25 g píniových orieškov
  • soľ a štipka cukru
  • olej (olivový)
  • bazalka na ozdobu
Miska s quinoou, mrkvou a hráškovým pyré.
Čítajte viac
Miska plná zdravia: Vyskúšajte tieto RECEPTY na BUDHA MISKY

POSTUP

  1. Špargľu ošúpte a konce odrežte. Konce a šupky dajte do hrnca, zalejte 800 ml studenej vody s 1 lyžičkou soli a pod pokrievkou varte asi 20 minút. Hlavičky špargle odrežte šikmo v 4 cm dĺžke, zvyšok špargle nakrájajte na 2 cm kúsky.
  2. Vývar zo špargle zmiešajte s 250-300 ml mlieka, aby ste získali 1 liter tekutiny. V hrnci rozhorúčte 30 g masla, zamiešajte 2 lyžice múky, zalejte mliečnym vývarom, pridajte nakrájanú špargľu bez hlavičiek a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte pod pokrievkou asi 15 minút, potom tyčovým mixérom rozmixujte. Dochuťte soľou.
  3. Cherry paradajky rozpoľte. Píniové oriešky opečte na suchej panvici dozlatista. Na panvici rozhorúčte 20 g masla a lyžicu oleja, pridajte hlavičky špargle nakrájané pozdĺžne na polovičky a asi 5 minút opekajte dozlatista. Pridajte aj trochou soli a cukru. Ku koncu vmiešajte paradajky.
  4. Bazalku nasekajte, vložte do polievky a rozmixujte. Podávajte ju posypanú píniovými orieškami s opečenou zeleninou.

Urobte si lososa s BAZALKOU podľa nášho receptu >>>