Reklama

3 fantastické DOMÁCE TORTY: Super RECEPTY bez fondánu si zamilujete!

Rustikálna torta chutí ako sen!

Zdroj: Monika Kóňová

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chutia ako sen, nádherne vyzerajú a upečiete ich ľavou zadnou. Tieto recepty na krásne torty zo známych cukrární a od vychytenej foodblogerky si odložíte!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lákavá jesenná torta učiteľky Márie s gaštanmi a figami

    Foodblogerka Monika Kóňová alias LaPetit pripravuje túto božskú tortičku z dvoch alebo troch korpusov podľa toho, koľko hostí očakáva. Tí sú vždy očarení už len pohľadom… a keď sa im šťavnatá torta konečne rozplynie na jazyku, sú nadšení. Rovnako ako my - jej tortu pečieme deťom na narodeniny, odkedy nám dala recept. Určite vyskúšajte tiež!

    Zdroj: Monika Kóňová

    Rustikálna torta chutí ako sen!

    Rustikálna torta s jahodami a lesným ovocím

    8-10 PORCIÍ, FORMA S PRIEMEROM 20 CM, PEČENIE 25 MINÚT, PRÍPRAVA 35 MINÚT

    Potrebujete:

    Na 1 korpus:

    • 112 g masla izbovej teploty
    • 112 g práškového cukru
    • 2 vajcia
    • pol lyžice vanilkového cukru
    • 112 g polohrubej múky
    • pol lyžičky prášku do pečiva
    • 2 lyžice mlieka
    • kôra z tretiny biocitróna

    Na plnenie:

    • 200 g čerstvých jahôd + na ozdobu
    • 150 g jahodového džemu
    • 250 ml smotany na šľahanie
    • práškový cukor na posypanie
    • maliny, čučoriedky a ríbezle na ozdobu

    POSTUP:

    1. Jahody nakrájajte na menšie kúsky, dajte do hrnca a podlejte lyžicou vody. Mierne rozvarte a pridajte džem.
    2. Stiahnite z ohňa, dobre premiešajte a nechajte vychladnúť. Získate tak mierne tekutý džem plný čerstvých kúskov jahôd. Ak už máte tohtoročný džem, môžete použiť len ten, ak čarujete zo zásob z minulého roka, čerstvé jahody džemu dodajú krásnu červenú farbu džem trochu osviežia.
    3. Nakoniec vyšľahajte smotanu do tuha a pustite sa do stavby koláča.
    4. Korpusy obráťte zhora dole, získate krásny rovný povrch. Natrite ho polovicou džemu. Začnite od stredu a po okrajoch nechajte asi 1 centimeter. Potom natrite koláč polovicou šľahačky a prikryte druhým korpusom. Mierne potlačte a vytlačte džem so šľahačkou až po okraj koláča.
    5. Rovnako pokračujte aj s druhým korpusom, ten napokon prikryte tretím. Naň poukladajte drobné ovocie – maliny, čučoriedky, ríbezle a pocukrujte práškovým cukrom. Koláč si môžete pripraviť aj vopred a skladovať ho v chladničke, kým neprídu hostia. Ovocím ho ozdobte až pred podávaním. Dobrú chut!
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:30
    Remaining Time 0:30
    Loaded: 59.45%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      TORTA pre všetky MAMY: Je čučoriedkovo-kakaová a UPEČIETE ju ĽAHUČKO! Teaser
      Zdroj: NMH

      Zdroj: MATEJ KALINA

      Elizabeth, cukráreň & kaviareň v Piešťanoch.

      Keď sa Monika Galbavá stala mamou, jej život s malou Sofi v náručí sa zmenil na sladký. V historickej budove Kúpeľného ostrova v Piešťanoch otvorila cukráreň Elizabeth, o ktorej kolujú chýry. Aj my sme sa zalizovali za ušami, už s receptom na BÁJEČNÚ kakaovo-čučoriedkovú TORTU vo vrecku.

      „Keďže do cesta ide málo múky, je veľmi nadýchané a krehké. Určite ho pečte v troch formách a nie v jednej, ako to robievate pri klasickom piškótovom korpuse, ktorý potom rozkrájate na tri diely,“ odporúča cukrárka. Celý recept na fantastickú tortu je TU...

      ×
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:15
      Remaining Time 0:15
      Loaded: 100.00%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Fantastická PIŠKÓTOVÁ TORTA: U vás doma sa po nej zľahne zem! Teaser
        Zdroj: NMH

        Zdroj: MATEJ KALINA

        Fertucha - rodinná pekáreň, ktorá pečie vysoko kvalitné domáce koláče z poctivých lokálnych surovín. Pekárky so svojimi ratolesťami prezradili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo zopár svojich overených receptov.

        Toto je nebeská PIŠKÓTOVÁ TORTA s malinami zo známej pekárne Fertucha! Chvalabohu, preč sú časy, keď sa poriadna narodeninová párty nezaobišla bez obrovskej torty potiahnutej fondánom. Táto ľahučká malinová ide v preslávenej bratislavskej pekárni na dračku. Upečte si ju tiež - zaľúbite sa na prvé ochutnanie. Celý recept je TU...

        Autor článku

        Katarína Brunovská

        redaktorka magazínu Dobré jedlo
        Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.