3 fantastické DOMÁCE TORTY: Super RECEPTY bez fondánu si zamilujete!
17. 9. 2024, 16:01 (aktualizované: 17. 9. 2024, 16:02)

Zdroj: Monika Kóňová
Chutia ako sen, nádherne vyzerajú a upečiete ich ľavou zadnou. Tieto recepty na krásne torty zo známych cukrární a od vychytenej foodblogerky si odložíte!
Zdroj: Dobré jedlo/Ivana Brtvová
Zdroj: Dobré jedlo/laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/P. EGGENHOFER
Galéria k článku

Foodblogerka Monika Kóňová alias LaPetit pripravuje túto božskú tortičku z dvoch alebo troch korpusov podľa toho, koľko hostí očakáva. Tí sú vždy očarení už len pohľadom… a keď sa im šťavnatá torta konečne rozplynie na jazyku, sú nadšení. Rovnako ako my - jej tortu pečieme deťom na narodeniny, odkedy nám dala recept. Určite vyskúšajte tiež!
Zdroj: Monika Kóňová
Rustikálna torta chutí ako sen!
Rustikálna torta s jahodami a lesným ovocím
8-10 PORCIÍ, FORMA S PRIEMEROM 20 CM, PEČENIE 25 MINÚT, PRÍPRAVA 35 MINÚT
Potrebujete:
Na 1 korpus:
- 112 g masla izbovej teploty
- 112 g práškového cukru
- 2 vajcia
- pol lyžice vanilkového cukru
- 112 g polohrubej múky
- pol lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžice mlieka
- kôra z tretiny biocitróna
Na plnenie:
- 200 g čerstvých jahôd + na ozdobu
- 150 g jahodového džemu
- 250 ml smotany na šľahanie
- práškový cukor na posypanie
- maliny, čučoriedky a ríbezle na ozdobu
POSTUP:
- Jahody nakrájajte na menšie kúsky, dajte do hrnca a podlejte lyžicou vody. Mierne rozvarte a pridajte džem.
- Stiahnite z ohňa, dobre premiešajte a nechajte vychladnúť. Získate tak mierne tekutý džem plný čerstvých kúskov jahôd. Ak už máte tohtoročný džem, môžete použiť len ten, ak čarujete zo zásob z minulého roka, čerstvé jahody džemu dodajú krásnu červenú farbu džem trochu osviežia.
- Nakoniec vyšľahajte smotanu do tuha a pustite sa do stavby koláča.
- Korpusy obráťte zhora dole, získate krásny rovný povrch. Natrite ho polovicou džemu. Začnite od stredu a po okrajoch nechajte asi 1 centimeter. Potom natrite koláč polovicou šľahačky a prikryte druhým korpusom. Mierne potlačte a vytlačte džem so šľahačkou až po okraj koláča.
- Rovnako pokračujte aj s druhým korpusom, ten napokon prikryte tretím. Naň poukladajte drobné ovocie – maliny, čučoriedky, ríbezle a pocukrujte práškovým cukrom. Koláč si môžete pripraviť aj vopred a skladovať ho v chladničke, kým neprídu hostia. Ovocím ho ozdobte až pred podávaním. Dobrú chut!
Zdroj: MATEJ KALINA
Elizabeth, cukráreň & kaviareň v Piešťanoch.
Keď sa Monika Galbavá stala mamou, jej život s malou Sofi v náručí sa zmenil na sladký. V historickej budove Kúpeľného ostrova v Piešťanoch otvorila cukráreň Elizabeth, o ktorej kolujú chýry. Aj my sme sa zalizovali za ušami, už s receptom na BÁJEČNÚ kakaovo-čučoriedkovú TORTU vo vrecku.
„Keďže do cesta ide málo múky, je veľmi nadýchané a krehké. Určite ho pečte v troch formách a nie v jednej, ako to robievate pri klasickom piškótovom korpuse, ktorý potom rozkrájate na tri diely,“ odporúča cukrárka. Celý recept na fantastickú tortu je TU...
Zdroj: MATEJ KALINA
Fertucha - rodinná pekáreň, ktorá pečie vysoko kvalitné domáce koláče z poctivých lokálnych surovín. Pekárky so svojimi ratolesťami prezradili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo zopár svojich overených receptov.
Toto je nebeská PIŠKÓTOVÁ TORTA s malinami zo známej pekárne Fertucha! Chvalabohu, preč sú časy, keď sa poriadna narodeninová párty nezaobišla bez obrovskej torty potiahnutej fondánom. Táto ľahučká malinová ide v preslávenej bratislavskej pekárni na dračku. Upečte si ju tiež - zaľúbite sa na prvé ochutnanie. Celý recept je TU...