objednať časopis
všetky kategórie

Keď sa maminou stala Monika, jej život s malou Sofi v náručí sa zmenil na sladký. V historickej budove Kúpeľného ostrova otvorila cukráreň, o ktorej kolujú chýry. Aj my sme sa zalizovali za ušami, už s receptom na BÁJEČNÚ TORTU vo vrecku. Je venovaný vám a vašim maminám.

„Keďže do cesta ide málo múky, je veľmi nadýchané a krehké. Určite ho pečte v troch formách a nie v jednej, ako to robievate pri klasickom piškótovom korpuse, ktorý potom rozkrájate na tri diely,“ odporúča cukrárka Monika Galbavá.

Čučoriedkovo-kakaová torta

Plná kakaa a čučoriedok!
Plná kakaa a čučoriedok!
Zdroj: MATEJ KALINA

12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

Na korpus:

  • 8 vajec
  • 190 g kryštálového cukru
  • 90 ml oleja
  • 55 g kakaa
  • 75 g hladkej múky
  • 45 g polohrubej múky
Upečte ju s niekým, koho milujete, pre niekoho, koho milujete.
Upečte ju s niekým, koho milujete, pre niekoho, koho milujete.
Zdroj: MATEJ KALINA

Na krém:

  • 450 g mascarpone
  • 300 g krémového syra
  • 225 g tvarohu
  • 150 g práškového cukru
  • 220 g čučoriedok (mrazených)

Na čokoládovú ganáš:

  • 50 g tmavej čokolády (60-percentnej)
  • 50 g smotany na šľahanie
  • drobné ovocie na ozdobu

Celý POSTUP je na ďalšej strane >>>

Kategórie