„Keďže do cesta ide málo múky, je veľmi nadýchané a krehké. Určite ho pečte v troch formách a nie v jednej, ako to robievate pri klasickom piškótovom korpuse, ktorý potom rozkrájate na tri diely,“ odporúča cukrárka Monika Galbavá.
Čučoriedkovo-kakaová torta
Plná kakaa a čučoriedok!
Zdroj: MATEJ KALINA
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
Na korpus:
- 8 vajec
- 190 g kryštálového cukru
- 90 ml oleja
- 55 g kakaa
- 75 g hladkej múky
- 45 g polohrubej múky
Upečte ju s niekým, koho milujete, pre niekoho, koho milujete.
Zdroj: MATEJ KALINA
Na krém:
- 450 g mascarpone
- 300 g krémového syra
- 225 g tvarohu
- 150 g práškového cukru
- 220 g čučoriedok (mrazených)
Na čokoládovú ganáš:
- 50 g tmavej čokolády (60-percentnej)
- 50 g smotany na šľahanie
- drobné ovocie na ozdobu