objednať časopis
všetky kategórie

Ako spracovať cuketu? Vyskúšajte z nej upiecť skvelé sladké koláče. Len sa tak po nich zapráši, tak sú dobré! Nech sa vám páčia recepty na cuketové pochúťky.

CUKETOVÝ KOLÁČ SO SLIVKOVOU POLEVOU

Cuketový koláč so slivkovou polevou
Cuketový koláč so slivkovou polevou
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

15-18 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30-40 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 350 g krupicového cukru
  • 10 lyžíc slnečnicového oleja
  • 350 g cukety nastrúhanej na jemno
  • 350 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 250 ml mlieka

Na polevu:

  • 500 g sliviek
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
  • citrónová kôra aj šťava
  • 20 ml kvalitného bourbonu

POSTUP:

  1. Urobte cesto: Vajcia s cukrom vyšľahajte na penu. Pridajte olej, cuketu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec prilejte mlieko. Dobre premiešajte a vylejte na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený a vysypaný polohrubou múkou. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 30-40 minút.
  2. Na polevu dajte do hrnca slivky, cukor, zázvor, citrónovú šťavu a priveďte do varu. Varte, kým povolia a zmäknú. Potom pridajte citrónovú kôru, bourbon a varte ešte pár minút, aby sa alkohol odparil.
  3. Slivky rozmixujte a prepasírujte. Hladkou polevou potrite ešte teplý koláč. Nechajte vychladnúť a môžete podávať.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

Počuli ste už náš podcast?

Kategórie