objednať časopis
všetky kategórie

Chutný a jednoduchý spôsob ako využiť zeleninu sú jednoznačne placky. Tieto cuketové s oštiepkovým dipom podľa receptu od nášho šéfkuchára Ľuboša Mega sú dokonalé!

CUKETOVÉ PLACKY

4 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, OPEKANIE 30 MINÚT

Potrebujete:

Na placky:

  • 1 kg cukety
  • 250 g múčnych zemiakov
  • 2 šalotky alebo 1 červená cibuľa
  • 4 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • pol lyžičky sušeného majoránu
  • 4-6 lyžíc polohrubej špaldovej múky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej na opekanie

Na dresing:

  • 250 g kyslej smotany
  • 100 g oštiepka (údeného alebo neúdeného)
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica nasekaného kôpru
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Cuketu a zemiaky nastrúhajte na hrubom strúhadle, pridajte na tenké polmesiace nakrájanú šalotku, všetko osoľte a nechajte 15 minút postáť.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

1. Cuketu a zemiaky nastrúhajte na hrubom strúhadle, pridajte na tenké polmesiace nakrájanú šalotku, všetko osoľte a nechajte 15 minút postáť.

2. Zmes vyžmýkajte, tekutinu z nej zatiaľ odložte.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

2. Zmes vyžmýkajte, tekutinu z nej zatiaľ odložte.

3. Premiešajte s vajcami, pretlačeným cesnakom, mletým čiernym korením a majoránom.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

3. Premiešajte s vajcami, pretlačeným cesnakom, mletým čiernym korením a majoránom.

4. Postupne primiešajte múku. Čím menej múky, tým jemnejšie budú placky. Ak treba, pridajte ešte soľ a nechajte cesto chvíľu postáť.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4. Postupne primiešajte múku. Čím menej múky, tým jemnejšie budú placky. Ak treba, pridajte ešte soľ a nechajte cesto chvíľu postáť.

5. Z cesta vytvorte placky a opečte ich na stredne rozohriatom oleji na panvici alebo ich upečte v rúre na papieri na pečenie potretom olejom.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

5. Z cesta vytvorte placky a opečte ich na stredne rozohriatom oleji na panvici alebo ich upečte v rúre na papieri na pečenie potretom olejom.

6. Pripravte dresing: Kyslú smotanu zamiešajte so strúhaným syrom, s cesnakom, kôprom, dochuťte soľou, mletým korením a podávajte s plackami.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

6. Pripravte dresing: Kyslú smotanu zamiešajte so strúhaným syrom, s cesnakom, kôprom, dochuťte soľou, mletým korením a podávajte s plackami.

Dobrú chuť!
Dobrú chuť!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Viac inšpirácie na chutné placky nájdete v našej galérii TU!

Pozrite si viac z Dobrého jedla:

Čokoládová dvojposchodová torta.
Čítajte viac
Recepty na ČOKOLÁDOVÉ TORTY: Stvorené pre pôžitkárov a milovníkov čokolády
Skvelý moderátor Bruno Ciberej je známy svojím dobrým vkusom, a to nielen pokiaľ ide o módu, ale aj pri zariaďovaní interiérov.
Čítajte viac
Bruno Ciberej má mega LUXUSNÝ BYT: Tá KUCHYŇA vás ohúri!
Melónový šalát s fetou.
Čítajte viac
Svieže RECEPTY S MELÓNOM: Takto si ho môžete dopriať aj v hlavnom chode!
Diétna strava.
Čítajte viac
5 najväčších mýtov o chudnutí: Prestaňte im veriť a schudnete
Ríbezľový tart s marcipánom.
Čítajte viac
RÍBEZĽOVÉ hody: Tieto KOLÁČE majú skutočnú chuť leta!
Pečené kura so zeleninou.
Čítajte viac
Držíte KURA V CHLADNIČKE? Riskujete vaše zdravie, ak je to dlhšie, než...
Jasmina žiari šťastím po boku Rytmusa.
Čítajte viac
Dojatá Jasmina Alagič: Aha, akou TORTOU K NARODENINÁM ju prekvapili a TIE CHUTE!
MAKOVÝ KOLÁČ S MRVENIČKOU
Čítajte viac
Chutné KOLÁČE NA PLECHU ako od mamičky: Recepty hodné zlata!
Slovan kocky.
Čítajte viac
Retro ZÁKUSKY nesmú chýbať na žiadnej OSLAVE či SVADBE: Overené RECEPTY si odložte!

Kategórie