Reklama

FIT večera či obed: Teplý šošovicový šalát so sviežim dresingom

Tento šalát je nielen chutný, ale aj zdravý.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Šalát plný vlákniny vás zasýti!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAKLADANÝ CAMEMBERT: Dobrota, ktorú môžete aj darovať!

    ŠOŠOVICOVÝ ŠALÁT S MEDOVÝM DRESINGOM

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Tento šalát je nielen chutný, ale aj zdravý.

    Potrebujete:

    • 150 g šošovice beluga
    • 300 ml zeleninového vývaru
    • 3 väčšie mrkvy
    • 2 jarné cibuľky
    • 1 červená cibuľa
    • hrsť petržlenovej vňate
    • 1 lyžica oleja
    • 2 lyžičky balsamica
    • 2 lyžičky medu
    • 2 lyžičky horčice";i:10;s:13:"soľ, korenie

    POSTUP:

    1. Šošovicu premyte, zalejte vývarom a dajte ju variť na miernym plameň. V prípade, že vývar nie je slaný, pridajte aj soľ. Variť sa bude približne 25 minút.
    2. Zatiaľ nakrájajte očistenú cibuľu na prúžky, orestujte ju na oleji. Mrkvu nahrubo nastrúhajte, jarnú cibuľku nakrájajte na väčšie kúsky, petržlenovú vňať nahrubo nasekajte.
    3. V miske zmiešajte balsamico, med a horčicu do jednoliateho dresingu. Pridajte zeleninu a na záver aj šošovicu. Podávajte ako chutnú prílohu k mäsu, rybe či syru, ale kľudne aj samostatne napríklad s opečenou bagetkou.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.