FIT večera či obed: Teplý šošovicový šalát so sviežim dresingom
21. 9. 2023, 15:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Šalát plný vlákniny vás zasýti!
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
43 fotografiíPrejsť do galérie
ŠOŠOVICOVÝ ŠALÁT S MEDOVÝM DRESINGOM
2 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT
Zdroj: Shutterstock
Tento šalát je nielen chutný, ale aj zdravý.
Potrebujete:
- 150 g šošovice beluga
- 300 ml zeleninového vývaru
- 3 väčšie mrkvy
- 2 jarné cibuľky
- 1 červená cibuľa
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 lyžica oleja
- 2 lyžičky balsamica
- 2 lyžičky medu
- 2 lyžičky horčice";i:10;s:13:"soľ, korenie
POSTUP:
- Šošovicu premyte, zalejte vývarom a dajte ju variť na miernym plameň. V prípade, že vývar nie je slaný, pridajte aj soľ. Variť sa bude približne 25 minút.
- Zatiaľ nakrájajte očistenú cibuľu na prúžky, orestujte ju na oleji. Mrkvu nahrubo nastrúhajte, jarnú cibuľku nakrájajte na väčšie kúsky, petržlenovú vňať nahrubo nasekajte.
- V miske zmiešajte balsamico, med a horčicu do jednoliateho dresingu. Pridajte zeleninu a na záver aj šošovicu. Podávajte ako chutnú prílohu k mäsu, rybe či syru, ale kľudne aj samostatne napríklad s opečenou bagetkou.