objednať časopis
všetky kategórie

Tip na rýchlu jesennú večeru sa vám isto zapáči. Gnocchi s výbornou tekvicovou omáčkou sú na toto obdobie ako stvorené!

GNOCCHI V TEKVICOVEJ OMÁČKE

podľa šikovnej foodblogerky Dóry Valacsay

GNOCCHI V TEKVICOVEJ OMÁČKE
GNOCCHI V TEKVICOVEJ OMÁČKE
Zdroj: DÓRA VALACSAY

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 maslová tekvica
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 300 g zemiakových gnocchi alebo šúľancov z polotovaru
  • 2 mozzarelly

POSTUP:

  1. Tekvicu nakrájanú na kocky uvarte v hrnci do mäkka. Spolu so smotanou vymiešajte v kuchynskom robote na pyré. Osoľte, dochuťte korením a tymianom.
  2. V ďalšom hrnci vyvarte cestoviny podľa návodu na obale.
  3. Rúru zohrejte na 220 °C. Do keramickej plochej misy vylejte tekvicové pyré, na to položte cestoviny a nakoniec posypte mozzarellou nakrájanou na plátky. Pečte približne 20 minút.

Viac nápadov na jedlá z tekvice nájdete TU!