GNOCCHI V TEKVICOVEJ OMÁČKE
podľa šikovnej foodblogerky Dóry Valacsay
GNOCCHI V TEKVICOVEJ OMÁČKE
Zdroj: DÓRA VALACSAY
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 1 maslová tekvica
- 200 ml smotany na šľahanie
- soľ, mleté čierne korenie
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 300 g zemiakových gnocchi alebo šúľancov z polotovaru
- 2 mozzarelly
POSTUP:
- Tekvicu nakrájanú na kocky uvarte v hrnci do mäkka. Spolu so smotanou vymiešajte v kuchynskom robote na pyré. Osoľte, dochuťte korením a tymianom.
- V ďalšom hrnci vyvarte cestoviny podľa návodu na obale.
- Rúru zohrejte na 220 °C. Do keramickej plochej misy vylejte tekvicové pyré, na to položte cestoviny a nakoniec posypte mozzarellou nakrájanou na plátky. Pečte približne 20 minút.