Zdravá a cenná ingrediencia, ktorú si pripravte do zásoby. Vždy ho navarte viac, aby vám ostal aj do týchto jedál.

KRÉMOVÉ CESTOVINY ALFREDO S KARFIOLOM PLNENÉ KURACIE PRSIA

KRÉMOVÉ CESTOVINY ALFREDO S KARFIOLOM
KRÉMOVÉ CESTOVINY ALFREDO S KARFIOLOM
Zdroj: Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 35-40 MINÚT

Potrebujete:

  • 4 stredne veľké kuracie prsia
  • 8 plátkov mozzarelly
  • 340 g sušených paradajok
  • 50 g parmezánu
  • soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžičky zmesi stredomorského korenia (bazalka, oregano, tymian, rozmarín)
  • 3 lyžice olivového oleja

Na marsala omáčku:

  • 100 ml vína marsala
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka húb (napríklad hliva)
  • 125 ml šľahačkovej smotany
  • soľ, mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Na šalát:

  • pol hlavičky červenej kapusty
  • 1 mrkva
  • pol čili papričky
  • 1 mladá cibuľka
  • petržlenová vňať

Na dresing:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice jablkového octu
  • 1 lyžička javorového sirupu
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Rúru zapnite na 200 °C.
  2. Ostrým nožom rozrežte pozdĺžne kuracie prsia tak, aby ste vytvorili kapsu. Do každej kapsy vložte dva plátky mozzarelly, sušené paradajky, parmezán a kapsu stlačením jemne uzavrite.
  3. Kuracie prsia z vonkajšej strany osoľte, okoreňte a posypte stredomorským korením. Pripravte si panvicu, ktorá môže ísť potom aj do rúry. Zohrejte ju, pridajte olivový olej a vložte naplnené kuracie prsia. Mäso opečte z oboch strán a následne vyberte na tanier.
  4. Do výpeku, ktorý ostal na panvici, vlejte víno marsala, vývar, vsypte nasekaný cesnak, huby nakrájané na menšie kúsky, prilejte šľahačkovú smotanu, osoľte, okoreňte podľa chuti a priveďte do varu. Do vriacej omáčky vložte kuracie prsia a dajte do vyhriatej rúry. Pečte 20-25 minút.
  5. Kým sa kuracie prsia pečú, pripravte šalát. Kapustu a mrkvu nakrájajte na tenké prúžky a dajte do misy. Pridajte nasekanú čili papričku, na tenké plátky nakrájanú mladú cibuľku a za hrsť nasekanej petrž­lenovej vňate. V miske zmiešajte suroviny na dresing a šalát ním zalejte. Dobre premiešajte, nechajte 10 minút postáť a podávajte k voňavému a šťavnatému kurčaťu. Omáčku posypte čerstvou vňaťou.

Kategórie