objednať časopis
všetky kategórie

Prichádzajú chladnejšie dni a žiada sa vám sýte jedlo. Na sviatočný deň si naplánujte kačku podľa našich receptov.

PEČENÉ KAČACIE STEHNÁ

Pečené kačacie stehná
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

4 PORCIE, PRÍPRAVA 100 MINÚT + MARINOVANIE

Potrebujete

  • 4 kusy kačacích stehien
  • mlieko
  • rascu
  • majorán
  • soľ

Na kapustu:

  • za hrsť hrozienok
  • 150 ml červeného vína
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu masti
  • 1 lyžičku kryštálového cukru
  • 1 kg surovej červenej kapusty
  • 2 jablká
  • 1 lyžicu brusnicového džemu
  • 1-2 kávové lyžičky octu
  • 1-2 klinčeky
  • soľ, mleté čierne korenie
Dobré Jedlo - makové recepty z Jarnej.
Čítajte viac
Najklikanejší RECEPT na ŤAHANÚ ŠTRÚDĽU: Musíte si ju urobiť tiež!

POSTUP

  1. Kačacie stehná umyte, osušte a osoľte, posypte rascou a majoránom. Na chladnom mieste ich nechajte odstáť asi 2 - 3 hodiny. Potom ich preložte do zapekacej misy, podlejte vodou a pečte 90 minút v rúre vyhriatej na 170 °C.
  2. Počas pečenia kačice podlievajte výpekom. Tesne pred dopečením ich potrite mliekom a nechajte zapiecť.
  3.  Kým sa stehná pečú, pripravte kapustu:  Hrozienka opláchnite a nechajte ich v červenom víne aspoň 30 minút. Cibuľu očistite a pokrájajte na hrubo. V hrnci rozohrejte masť, pridajte cibuľu, cukor a soľ. Opekajte do zhnednutia, aby cibuľa jemne skaramelizovala a zosladla.  
  4. Kapustu pokrájajte alebo nastrúhajte na tenké prúžky.  Jablká umyte a pokrájajte na malé kocky. Môžete ich aj nahrubo nastrúhať.
  5.  Do hrnca k cibuli pridajte kapustu, jablká, džem, klinčeky a hrozienka aj s vínom. Osoľte, okoreňte, ochuťte cukrom a octom. Ak treba, podlejte vodou a duste asi trištvrte hodinu do mäkka. Podávajte s udusenou červenou kapustou a s nakrájanou knedľou.   

VIac receptov je na ďalšej strane >>>