objednať časopis
všetky kategórie
CLUB SENDVIČ

Dobré jedlo/ Laura Witteková

5x inak: Svetové SENDVIČE bez dlhej prípravy

Bez dlhej prípravy a s noblesou vám prinesú vône a chute z rôznych kútov sveta.

PANINI S MOZZARELLOU Z TALIANSKA

PANINI S MOZZARELLOU
PANINI S MOZZARELLOU
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

2 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT

Na pesto:

  • 1 balenie rukoly
  • 100 g lúpaných mandlí
  • 50 g nastrúhaného parmezánu
  • 80 ml olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, korenie
  • 2 menšie bagety
  • 1 veľká mozzarella
  • 150 g cherry paradajok
  • za hrsť rukoly

POSTUP:

  1. Najskôr pripravte pesto: Rozmixujte vychladnuté, nasucho opražené mandle s parmezánom, rukolou, cesnakom a polovicou oleja. Ak je potrebné, zvyšný olej prilievajte postupne, aby ste získali požadovanú konzistenciu. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  2. Na grile alebo na horúcej panvici z oboch strán zohrejte bagety. Keď sú teplé, vyberte ich, rozrežte a vnútorné strany dobre potrite rukolovým pestom. Pridajte plátky mozzarelly, cherry paradajky a nakoniec čerstvú rukolu. Pokvapkajte ešte zvyšným pestom. Sendvič je hotový.