PANINI S MOZZARELLOU Z TALIANSKA
PANINI S MOZZARELLOU
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
2 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT
Na pesto:
- 1 balenie rukoly
- 100 g lúpaných mandlí
- 50 g nastrúhaného parmezánu
- 80 ml olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, korenie
- 2 menšie bagety
- 1 veľká mozzarella
- 150 g cherry paradajok
- za hrsť rukoly
POSTUP:
- Najskôr pripravte pesto: Rozmixujte vychladnuté, nasucho opražené mandle s parmezánom, rukolou, cesnakom a polovicou oleja. Ak je potrebné, zvyšný olej prilievajte postupne, aby ste získali požadovanú konzistenciu. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Na grile alebo na horúcej panvici z oboch strán zohrejte bagety. Keď sú teplé, vyberte ich, rozrežte a vnútorné strany dobre potrite rukolovým pestom. Pridajte plátky mozzarelly, cherry paradajky a nakoniec čerstvú rukolu. Pokvapkajte ešte zvyšným pestom. Sendvič je hotový.