DOKONALÉ CUPCAKES so slaným karamelom, budete sa zalizovať až za ušami
16. 9. 2023, 21:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Kombinácia tekutého karamelu, jemného krému a mäkkučkého cesta vás dostane.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cm9Y9Y_oyuT/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CorsF28P_0T/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Co7YP71vku3/
Galéria k článku
23 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Čím nahradiť cukor v koláči tak, aby stále chutil.CUPCAKE SO SLANÝM KARAMELOM
12 KUSOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Zdroj: Shutterstock
Najlahodnejšie cupcakes s karamelom.
Potrebujete:
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
- štipku soli
- 120 g cukru
- 2 lyžičky kakaa
- 125 g masla
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 vajcia
Na krém:
- 500 g mascarpone
- 150 ml šľahačkovej smotany
- 3 lyžice práškového cukru
Na slaný karamel:
- 150 g kryštálového cukru
- 50 g masla
- 140 ml smotany na šľahanie
- soľ podľa chuti (čokoľvek od štipky po 1 ČL)
POSTUP:
- Múku, prášok do pečiva, kakao, cukor a soľ zmiešajte vo väčšej mise. Maslo, jogurt, vajcia vymiešajte a prilejte k sypkým surovinám. Spolu zmiešajte do jednoliateho cesta.
- Cesto dávkujte do košíčkov na muffiny asi do ¾ objemu. Pri 180°C pečte asi 20 minút. Nechajte vychladnúť a zatiaľ si pripravte krém a karamel.
- Na krém vymiešajte mascarpone s cukrom, pridajte šľahačkovú smotanu a vyšľahajte. Krém odložte do chladničky.
- V hrnci na malom plameni pomaly upáľte cukor na karamel. Do karamelu pridajte maslo izbovej teploty nakrájané na malé kúsky, poriadne zamiešajte, stále nechávajte na ohni pomaly variť. Prilejte smotanu na šľahanie izbovej teploty. Smotanou sa zmes krásne spojí a môžete ju odstaviť z ohňa. Na záver pridajte soľ podľa chuti.
- Do cupcakeov vyrežte otvor, ktorý naplňte karamelom. Na vrch nastriekajte pomocou cukrárskeho vrecka krém a a ozdobte extra porciou karamelu.