Reklama

DOKONALÉ CUPCAKES so slaným karamelom, budete sa zalizovať až za ušami

Najlahodnejšie cupcakes s karamelom.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Kombinácia tekutého karamelu, jemného krému a mäkkučkého cesta vás dostane.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čím nahradiť cukor v koláči tak, aby stále chutil.

    CUPCAKE SO SLANÝM KARAMELOM

    12 KUSOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Najlahodnejšie cupcakes s karamelom.

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 200 g hladkej múky
    • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
    • štipku soli
    • 120 g cukru
    • 2 lyžičky kakaa
    • 125 g masla
    • 150 g bieleho jogurtu
    • 2 vajcia

    Na krém:

    • 500 g mascarpone
    • 150 ml šľahačkovej smotany
    • 3 lyžice práškového cukru

    Na slaný karamel:

    • 150 g kryštálového cukru
    • 50 g masla
    • 140 ml smotany na šľahanie
    • soľ podľa chuti (čokoľvek od štipky po 1 ČL)

    POSTUP:

    1. Múku, prášok do pečiva, kakao, cukor a soľ zmiešajte vo väčšej mise. Maslo, jogurt, vajcia vymiešajte a prilejte k sypkým surovinám. Spolu zmiešajte do jednoliateho cesta.
    2. Cesto dávkujte do košíčkov na muffiny asi do ¾ objemu. Pri 180°C pečte asi 20 minút. Nechajte vychladnúť a zatiaľ si pripravte krém a karamel.
    3. Na krém vymiešajte mascarpone s cukrom, pridajte šľahačkovú smotanu a vyšľahajte. Krém odložte do chladničky.
    4. V hrnci na malom plameni pomaly upáľte cukor na karamel. Do karamelu pridajte maslo izbovej teploty nakrájané na malé kúsky, poriadne zamiešajte, stále nechávajte na ohni pomaly variť. Prilejte smotanu na šľahanie izbovej teploty. Smotanou sa zmes krásne spojí a môžete ju odstaviť z ohňa. Na záver pridajte soľ podľa chuti.
    5. Do cupcakeov vyrežte otvor, ktorý naplňte karamelom. Na vrch nastriekajte pomocou cukrárskeho vrecka krém a a ozdobte extra porciou karamelu.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.