objednať časopis
všetky kategórie

Kombinácia tekutého karamelu, jemného krému a mäkkučkého cesta vás dostane.

CUPCAKE SO SLANÝM KARAMELOM

12 KUSOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Najlahodnejšie cupcakes s karamelom.
Najlahodnejšie cupcakes s karamelom.
Zdroj: Shutterstock

Potrebujete:

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
  • štipku soli
  • 120 g cukru
  • 2 lyžičky kakaa
  • 125 g masla
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 2 vajcia

Na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 3 lyžice práškového cukru

Na slaný karamel:

  • 150 g kryštálového cukru
  • 50 g masla
  • 140 ml smotany na šľahanie
  • soľ podľa chuti (čokoľvek od štipky po 1 ČL)

POSTUP:

  1. Múku, prášok do pečiva, kakao, cukor a soľ zmiešajte vo väčšej mise. Maslo, jogurt, vajcia vymiešajte a prilejte k sypkým surovinám. Spolu zmiešajte do jednoliateho cesta.
  2. Cesto dávkujte do košíčkov na muffiny asi do ¾ objemu. Pri 180°C pečte asi 20 minút. Nechajte vychladnúť a zatiaľ si pripravte krém a karamel.
  3. Na krém vymiešajte mascarpone s cukrom, pridajte šľahačkovú smotanu a vyšľahajte. Krém odložte do chladničky.
  4. V hrnci na malom plameni pomaly upáľte cukor na karamel. Do karamelu pridajte maslo izbovej teploty nakrájané na malé kúsky, poriadne zamiešajte, stále nechávajte na ohni pomaly variť. Prilejte smotanu na šľahanie izbovej teploty. Smotanou sa zmes krásne spojí a môžete ju odstaviť z ohňa. Na záver pridajte soľ podľa chuti.
  5. Do cupcakeov vyrežte otvor, ktorý naplňte karamelom. Na vrch nastriekajte pomocou cukrárskeho vrecka krém a a ozdobte extra porciou karamelu.

Ďalšie inšpirácie na krásne cupcakes nájdete v galérii.

Kategórie