objednať časopis
všetky kategórie

Nie sú len elegantné, ale aj nesmierne chutné. Fialové koláčiky.

ČERNICOVO-ČOKOLÁDOVÝ TART

Černicový tart s čučoriedkovou plnkou.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

12 PORCIÍ, 80 MINÚT

Potrebujete:

Na korpus:

  • 230 g mandľovej múky
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 2 lyžice masla (izbovej teploty)
  • štipku soli
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • kôru z jedného citróna
  •  maslo na vymazanie formy 

Na plnku:

  • 500 g černíc
  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 3 lyžice vody (izbovej teploty)
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 150 g horkej čokolády (54 %-nej) 
Obrátený slivkový koláč.
Čítajte viac
Obrátený SLIVKOVÝ KOLÁČ Z PANVICE: Bože, to je dobrota!

POSTUP

  1. Pripravte korpus: Všetky suroviny dajte do mixéra a dobre zmiešajte. Dno formy vyložte papierom na pečenie a boky vymažte maslom. Prstami do nej roztlačte cesto. Dajte na 30 minút do chladničky.
  2. Vychladené cesto prikryte papierom na pečenie a zaťažte, vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 30 minút, kým okraje jemne nezhnednú. Papier s fazuľou dajte preč a korpus nechajte vychladnúť.
  3. Zatiaľ pripravte plnku: Černice rozmixujte na pyré a preceďte do hrnca. Pridajte cukor a priveďte do varu.
  4. V miske zmiešajte škrob, vodu, citrónovú šťavu a vlejte do vriaceho černicového pyré. Premiešajte a varte ešte dve minúty. Do černicovej hmoty vsypte nasekanú čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí. Plnku vylejte na korpus a nechajte vychladnúť. Tart ozdobte černicami a môžete podávať.

Fialový čučoriedkový cheesecake "tón v tóne. Recept je TU >>>