ČERNICOVO-ČOKOLÁDOVÝ TART
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
12 PORCIÍ, 80 MINÚT
Potrebujete:
Na korpus:
- 230 g mandľovej múky
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 2 lyžice masla (izbovej teploty)
- štipku soli
- 3 lyžice hnedého cukru
- kôru z jedného citróna
- maslo na vymazanie formy
Na plnku:
- 500 g černíc
- 4 lyžice krupicového cukru
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 3 lyžice vody (izbovej teploty)
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 150 g horkej čokolády (54 %-nej)
POSTUP
- Pripravte korpus: Všetky suroviny dajte do mixéra a dobre zmiešajte. Dno formy vyložte papierom na pečenie a boky vymažte maslom. Prstami do nej roztlačte cesto. Dajte na 30 minút do chladničky.
- Vychladené cesto prikryte papierom na pečenie a zaťažte, vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 30 minút, kým okraje jemne nezhnednú. Papier s fazuľou dajte preč a korpus nechajte vychladnúť.
- Zatiaľ pripravte plnku: Černice rozmixujte na pyré a preceďte do hrnca. Pridajte cukor a priveďte do varu.
- V miske zmiešajte škrob, vodu, citrónovú šťavu a vlejte do vriaceho černicového pyré. Premiešajte a varte ešte dve minúty. Do černicovej hmoty vsypte nasekanú čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí. Plnku vylejte na korpus a nechajte vychladnúť. Tart ozdobte černicami a môžete podávať.
Fialový čučoriedkový cheesecake "tón v tóne. Recept je TU >>>