objednať časopis
všetky kategórie

Pripravte si orechy, lekvár, marhuľový džem, čokoládu aj rum. V týchto dobrotách, ktoré sú na jeseň ako uliate, nimi nešetrite!

Miňo Macuľa a jeho parádne krémeše.
Čítajte viac
MIŇOV POCTIVÝ KRÉMEŠ: Nadýchaný krém a domáce lístkové cesto!

Žerbó rezy

Na 1 plech, príprava 40 minút, pečenie 25 minút

Rezy žerbó
Zdroj: Dobré jedlo/ LAURA WITTEKOVA

POTREBUJETE:

NA KVÁSOK

  • 20 g droždia
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 3 lyžice mlieka

NA CESTO:

  • 450 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 280 g rastinného tuku
  • tuk na vymastenie plechu

NA POSÝPKU A POLEVU:

  • slivkový lekvár
  • 150 g mletých orechov
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  •  várová čokoláda 
Cuketový koláč so slivkovou polevou
Čítajte viac
4x RÝCHLE SLIVKOVÉ KOLÁČE na bežný deň: Upečte ich hoci aj v pondelok!

POSTUP:

  1. Pripravte kvások: Do vlažného mlieka rozdrobte droždie, pridajte cukor a nechajte v teple vykysnúť. 
  2. Pripravte cesto: Do preosiatej múky pridajte kvások, vajce, žĺtok a pokrájaný tuk na pečenie. Vypracujte cesto, ktoré rozdelíte na tri časti. Prvú časť cesta rozvaľkajte na pomúčenej doske, preneste na vymastený plech a natrite slivkovým lekvárom.
  3. Pripravte posýpku: Zmiešajte mleté orechy, kryštálový a vanilínový cukor. Posýpku rovnomerne rozsypte po celej ploche na cesto s lekvárom. Položte druhý plát cesta, opäť natrite lekvárom, dajte vrstvu posýpky a prikryte posledným plátom. Popichajte vidličkou, potrite mliekom a dajte piecť pri 200 °C na 20-25 minút.
  4. Koláč nechajte vychladnúť a zatiaľ pripravte čokoládovú polevu: Do horúcej smotany dajte nasekanú čokoládu a nechajte ju rozpustiť. Koláč polejte polevou a keď stuhne, rozkrájajte ho na malé obdĺžničky.

Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>