Reklama

Kysnuté koláče s ovocím sú najlepšie! Recept na čučoriedkový S MRVENIČKOU si zamilujete!

Kysnutý čučoriedkový koláč s mrveničkou.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Kysnuté koláče so sezónnym ovocím neodmysliteľne patria k letu. Naša cukrárka Veronika pre vás pripravila recept na výborný koláč s čučoriedkami a s mrveničkou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Koláče plné ovocia: Poklady sezóny si užite v našich receptoch

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Kysnutý čučoriedkový koláč s mrveničkou.

    KYSNUTÝ ČUČORIEDKOVÝ KOLÁČ S MRVENIČKOU

    1 PLECH, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 40 AŽ 45 MINÚT, KYSNUTIE

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 275 ml mlieka
    • 21 g čerstvého droždia
    • 50 g krupicového cukru
    • 300 g polohrubej múky
    • 2 žĺtky
    • 80 g masla + na vymazanie plechu
    • štvrť lyžičky soli
    • 800 g čučoriedok

    Na mrveničku:

    • 100 g masla
    • 100 g krupicového cukru
    • 150 g polohrubej múky

    POSTUP:

    1. Do vlažného mlieka, pridajte droždie, lyžičku cukru a lyžičku múky. Premiešajte a nechajte aktivovať droždie.
    2. Keď je kvások hotový, vsypte zvyšnú preosiatu múku, cukor, žĺtky, roztopené a vychladnuté maslo a soľ. Vypracujte hladké pružné cesto, ktoré uložte do misy vysypanej múkou a zakryte ho. Nechajte kysnúť 45 minút až hodinu.
    3. Vykysnuté cesto roztľapkajte rukami na celú plochu maslom vymazaného plechu s rozmerom 30 x 40 cm. Posypte čučoriedkami a mrveničkou, ktorú si pripravíte zmiešaním všetkých surovín.
    4. Plech vložte do rúry vyhriatej na 180°C a pečte 40 až 45 minút. Upečený koláč nechajte vychladnúť a môžete podávať.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.