Kysnuté koláče s ovocím sú najlepšie! Recept na čučoriedkový S MRVENIČKOU si zamilujete!
13. 6. 2024, 12:06

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Kysnuté koláče so sezónnym ovocím neodmysliteľne patria k letu. Naša cukrárka Veronika pre vás pripravila recept na výborný koláč s čučoriedkami a s mrveničkou.
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
27 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Koláče plné ovocia: Poklady sezóny si užite v našich receptochZdroj: LAURA WITTEKOVA
Kysnutý čučoriedkový koláč s mrveničkou.
KYSNUTÝ ČUČORIEDKOVÝ KOLÁČ S MRVENIČKOU
1 PLECH, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 40 AŽ 45 MINÚT, KYSNUTIE
Potrebujete:
Na cesto:
- 275 ml mlieka
- 21 g čerstvého droždia
- 50 g krupicového cukru
- 300 g polohrubej múky
- 2 žĺtky
- 80 g masla + na vymazanie plechu
- štvrť lyžičky soli
- 800 g čučoriedok
Na mrveničku:
- 100 g masla
- 100 g krupicového cukru
- 150 g polohrubej múky
POSTUP:
- Do vlažného mlieka, pridajte droždie, lyžičku cukru a lyžičku múky. Premiešajte a nechajte aktivovať droždie.
- Keď je kvások hotový, vsypte zvyšnú preosiatu múku, cukor, žĺtky, roztopené a vychladnuté maslo a soľ. Vypracujte hladké pružné cesto, ktoré uložte do misy vysypanej múkou a zakryte ho. Nechajte kysnúť 45 minút až hodinu.
- Vykysnuté cesto roztľapkajte rukami na celú plochu maslom vymazaného plechu s rozmerom 30 x 40 cm. Posypte čučoriedkami a mrveničkou, ktorú si pripravíte zmiešaním všetkých surovín.
- Plech vložte do rúry vyhriatej na 180°C a pečte 40 až 45 minút. Upečený koláč nechajte vychladnúť a môžete podávať.