Fantastické MARHUĽOVÉ GULE v tvarohovom cestíčku: RÝCHLY FOTORECEPT Petra Vargu odporúčame!
14. 6. 2024, 13:06

Zdroj: MATEJ KALINA
Šéfkuchár Peter Varga varil štýlové dobroty pre iks svetových celebrít ako Lady Gaga či J.Lo, no stále najviac miluje zdedené recepty po mame či babke. Tieto rýchle marhuľové gule sme ochutnali priamo v jeho záhrade a sme z nich paf. Recept sme vyskúšali aj doma a iný už nechceme. Pridajte sa!

Zdroj: NMH
Zdroj: MATEJ KALINA
Dokonalé marhuľové gule!
Marhuľové gule v tvarohovom cestíčku
30 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 15 stredne veľkých marhúľ
- 500 g jemného tvarohu
- 4 žĺtky
- 300 g polohrubej múky
- štipka soli
- zmäknuté maslo
- opražená strúhanka alebo mak, práškový cukor na podávanie

Zdroj: NMH
Zdroj: MATEJ KALINA
V miske zmiešajte tvaroh, múku, žĺtky a soľ na cesto.
1. V miske zmiešajte tvaroh, múku, žĺtky a soľ na cesto. Ak by sa lepilo, prisypte ešte trocha múky.

Zdroj: NMH
Zdroj: MATEJ KALINA
Ak by sa cesto lepilo, prisypte ešte trocha múky.
2. Ak by sa lepilo, prisypte ešte trocha múky.

Zdroj: MATEJ KALINA
Marhule umyte a rozpoľte.
3. Marhule umyte a rozpoľte.

Zdroj: MATEJ KALINA
Cesto rozdeľte na 30 rovnakých častí. do stredu položte polovicu marhule a v dlaniach tvarujte guľky.
4. Cesto rozdeľte na 30 rovnakých častí. do stredu položte polovicu marhule a v dlaniach tvarujte guľky.

Zdroj: MATEJ KALINA
Marhuľky pekne zabaľte do guliek.
5. Marhuľky pekne zabaľte do guliek.

Zdroj: MATEJ KALINA
Teplé guľky hádžte do misky so zmäknutým maslom a ihneď posypte nasucho opraženou strúhankou (alebo makom) a práškovým cukrom.
6. Vo veľkom hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu. Dajte do nej variť guľky, po vyplávaní na povrch ich varte ešte asi 5 minút na miernom plameni. Guľky vyberte sitkom a prepláchnite vodou.
Teplé guľky hádžte do misky so zmäknutým maslom a ihneď posypte nasucho opraženou strúhankou (alebo makom) a práškovým cukrom. Dobrú chuť!