Reklama

Fantastické MARHUĽOVÉ GULE v tvarohovom cestíčku: RÝCHLY FOTORECEPT Petra Vargu odporúčame!

Šéfkuchár Peter Varga spoločne so svojou mamou pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo letné obedové menu. A toto sú jeho parádne marhuľové guľky. Mňam!

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Šéfkuchár Peter Varga varil štýlové dobroty pre iks svetových celebrít ako Lady Gaga či J.Lo, no stále najviac miluje zdedené recepty po mame či babke. Tieto rýchle marhuľové gule sme ochutnali priamo v jeho záhrade a sme z nich paf. Recept sme vyskúšali aj doma a iný už nechceme. Pridajte sa!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Bleskové MARHUĽOVÉ GULE: RECEPT známeho šéfkuchára si zamilujete!
    Zdroj: NMH

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Dokonalé marhuľové gule!

    Marhuľové gule v tvarohovom cestíčku

    30 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • 15 stredne veľkých marhúľ
    • 500 g jemného tvarohu
    • 4 žĺtky
    • 300 g polohrubej múky
    • štipka soli
    • zmäknuté maslo
    • opražená strúhanka alebo mak, práškový cukor na podávanie
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Karinin kysnutý MARHUĽOVÝ KOLÁČ s mrveničkou po babičke: Parádny RECEPT!
      Zdroj: NMH

      Zdroj: MATEJ KALINA

      V miske zmiešajte tvaroh, múku, žĺtky a soľ na cesto.

      1. V miske zmiešajte tvaroh, múku, žĺtky a soľ na cesto. Ak by sa lepilo, prisypte ešte trocha múky.

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Domáci MARHUĽOVÝ DŽEM pestovateľa z Duloviec: Super RECEPT!
        Zdroj: NMH

        Zdroj: MATEJ KALINA

        Ak by sa cesto lepilo, prisypte ešte trocha múky.

        2. Ak by sa lepilo, prisypte ešte trocha múky.

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Nápady na DOMÁCI DŽEM: Vyskúšajte ČEREŠŇOVÝ S MEDOM A RUMOM!

          Zdroj: MATEJ KALINA

          Marhule umyte a rozpoľte.

          3. Marhule umyte a rozpoľte.

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Koláče plné ovocia: Poklady sezóny si užite v našich receptoch

            Zdroj: MATEJ KALINA

            Cesto rozdeľte na 30 rovnakých častí. do stredu položte polovicu marhule a v dlaniach tvarujte guľky.

            4. Cesto rozdeľte na 30 rovnakých častí. do stredu položte polovicu marhule a v dlaniach tvarujte guľky.

            Video Player is loading.
            Stream Type LIVE
            Advertisement
            Current Time 0:00
            Duration 0:00
            Remaining Time 0:00
            Loaded: 0%
              • Chapters
              • descriptions off, selected
              • subtitles off, selected
              Piškótové variácie: Doprajte si nadýchané koláčiky podľa našich receptov

              Zdroj: MATEJ KALINA

              Marhuľky pekne zabaľte do guliek.

              5. Marhuľky pekne zabaľte do guliek.

              Video Player is loading.
              Stream Type LIVE
              Advertisement
              Current Time 0:00
              Duration 0:00
              Remaining Time 0:00
              Loaded: 0%
                • Chapters
                • descriptions off, selected
                • subtitles off, selected
                Jahodové koláče a dezerty: Užite si voňavé jahôdky do sýtosti!

                Zdroj: MATEJ KALINA

                Teplé guľky hádžte do misky so zmäknutým maslom a ihneď posypte nasucho opraženou strúhankou (alebo makom) a práškovým cukrom.

                6. Vo veľkom hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu. Dajte do nej variť guľky, po vyplávaní na povrch ich varte ešte asi 5 minút na miernom plameni. Guľky vyberte sitkom a prepláchnite vodou.
                Teplé guľky hádžte do misky so zmäknutým maslom a ihneď posypte nasucho opraženou strúhankou (alebo makom) a práškovým cukrom. Dobrú chuť!

                Urobte si aj:

                Autor článku

                Katarína Brunovská

                redaktorka magazínu Dobré jedlo
                Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.