Reklama

Trik starých materí NA ZÁPCHU: Pomáhajú čerstvé alebo sušené slivky?

Reklama
Ema Tekelyová-Pospíšilová

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

S odborníčkou na črevný mikrobióm Zuzanou Líškovou sme sa rozprávali o najúčinnejších a najhorších potravinách na zápchu.

Anketa

Trápi vás zápcha?

  • Áno, často84%
  • Moje trávenie funguje ako hodinky12%
  • Mám skôr opačný problém3%

Hlasovanie bolo ukončené

V podcaste o zápche sa dozviete:

  • Dávate si ráno kávu, aby vás "pohlo"? Je to lepšie ako cigareta?
  • Alebo by sme si mali dať radšej pohár čistej vody?
  • Aká dôležitá je jej teplota?
  • Ktoré nápoje odvodňujú a môžu tak spôsobiť zápchu?
  • Ktoré potraviny sú na zápchu najúčinnejšie a najhoršie.
  • Aká dôležitá je vláknina a čo nám môže spôsobiť závislosť?
  • Ktorú potravinu si musíme pribaliť na dovolenku?
  • Zaberajú na pravidelnú stolicu viac otruby, ľanové semienka, zemiaky alebo jablko?
  • Ktoré sušené ovocie je absolútna topka v boji proti zápche?
  • S odborníčkou sme rozoberali aj to, aký vplyv má na bezproblémové vylučovanie vek, pohyb a pravidelné stravovanie.

Celý podcast si môžete vypočuť tu:

Zdroj: Shutterstock.com

Zaberajú na pravidelnú stolicu viac otruby, ľanové semienka, zemiaky alebo jablko? Všetko sa dozviete v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie.

Autor článku

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.