Reklama

Schudnem, ak budem jesť proteíny? Koľko ich potrebujeme?

Reklama
Ema Tekelyová-Pospíšilová

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

S biochemičkou Veronikou Hanákovou sme sa v najnovšej časti podcastu Dobré jedlo pre Zdravie rozprávali aj o tom, či sa oplatí držať bielkovinovú diétu a kupovať proteínový chlebík?

Anketa

Máte radi strukoviny?

V podcaste o proteínoch sa dozviete:

  • Sú proteíny a bielkoviny to isté?
  • Kde všade sa nachádzajú a čo sa stane, ak to s nimi preženieme?
  • Môže práve proteín za to, že sa nám kazia zuby alebo bojujeme s akné?
  • Je pravda, že ak ho máme v strave priveľa, smrdí aj náš pot viac?
  • Dokážeme dostatok proteínov získať aj z rastlinných zdrojov?
  • Koľko proteínov by mal prijať muž, žena, dieťa či senior.
  • Tiež sme rozobrali aj to, koľko bielkovín potrebuje športovec, a ako je to u tehotných žien.
  • Musíme si dať po športe tvaroh alebo vajíčko?
  • A čo taká proteínová tyčinka? Má zmysel ju po tréningu jesť?
  • Je proteínový jogurt hodnotnejší ako obyčajný biely?";i:10;s:55:"Aký je rozdiel medzi rastlinným a klasickým mliekom?";i:11;s:46:"Je pravda, že s proteínmi sa lepšie chudne?";i:12;s:38:"Existujú lepšie a horšie proteíny?";i:13;s:207:"Naozaj môžu proteíny za alergie a rakovinu?

Celý podcast si môžete vypočuť tu:

Zdroj: Shutterstock

A čo taká proteínová tyčinka? Má zmysel ju vôbec jesť?

Autor článku

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.