Testovali sme jedlo na festivale Pohoda: Čo sa oplatí ochutnať a čo nestojí za to?
22. 7. 2024, 15:31 (aktualizované: 22. 7. 2024, 15:32)
Festivaly nie sú iba o hudbe, umení a stretnutiach s priateľmi, ale aj o gastro zážitkoch! Jedlo na pohode otestovala naša videoreportérka Rebeka Ryšková, ktorá si prizvala na pomoc aj pár responentov. Ako to dopadlo? Pozrite si vo videu!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/ChHGSNvoyay/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/B1Yy9NlCcPW/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CfdoR9ore12/
Galéria k článku
A keďže Rebeku ani jej respondentov langoš na pohode neohúril, vrelo vám odporúčame náš overený recept na fantastické langoše! A čo je na ňom najlepšie? Že je pripravený raz-dva!
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
Rýchle langoše s cesnakom
RÝCHLE LANGOŠE S CESNAKOM
10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15-20 MINÚT
Potrebujete:
- 2 vajcia
- 275 g tvarohu
- 250 g hladkej múky (+ na pomúčenie dosky)
- 1 balíček kypriaceho prášku
- soľ
- olej (masť) na smaženie
NA PODÁVANIE:
- pretlačený cesnak
- strúhaný syr
- feferónky
- soľ
- olej
POSTUP:
- Vajcia rozšľahajte so soľou podľa chuti, pridajte tvaroh a dobre premiešajte. Prisypte múku s kypriacim práškom, trochou soli a vypracujte cesto.
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho menšie kruhy s priemerom asi 10 cm.
- Langoše smažte na rozhorúčenom oleji (alebo masti). Podávajte ich potreté cesnakom zmiešaným s olejom, posypané syrom a nakrájanou feferónkou. Ak treba, dosoľte ich.