Reklama

Testovali sme jedlo na festivale Pohoda: Čo sa oplatí ochutnať a čo nestojí za to?

Reklama

Festivaly nie sú iba o hudbe, umení a stretnutiach s priateľmi, ale aj o gastro zážitkoch! Jedlo na pohode otestovala naša videoreportérka Rebeka Ryšková, ktorá si prizvala na pomoc aj pár responentov. Ako to dopadlo? Pozrite si vo videu!

A keďže Rebeku ani jej respondentov langoš na pohode neohúril, vrelo vám odporúčame náš overený recept na fantastické langoše! A čo je na ňom najlepšie? Že je pripravený raz-dva!

Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

Rýchle langoše s cesnakom

RÝCHLE LANGOŠE S CESNAKOM

10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15-20 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 vajcia
  • 275 g tvarohu
  • 250 g hladkej múky (+ na pomúčenie dosky)
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • soľ
  • olej (masť) na smaženie

NA PODÁVANIE:

  • pretlačený cesnak
  • strúhaný syr
  • feferónky
  • soľ
  • olej

POSTUP:

  1. Vajcia rozšľahajte so soľou podľa chuti, pridajte tvaroh a dobre premiešajte. Prisypte múku s kypriacim práškom, trochou soli a vypracujte cesto.
  2. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho menšie kruhy s priemerom asi 10 cm.
  3. Langoše smažte na rozhorúčenom oleji (alebo masti). Podávajte ich potreté cesnakom zmiešaným s olejom, posypané syrom a nakrájanou feferónkou. Ak treba, dosoľte ich.