![Najkrajšia torta Slovenska: Ktorá zvíťazila v 12. ročníku?](https://dam.nmhmedia.sk/image/922f9493-183e-45c8-9e12-8a10cf04ea98_dam-urlhjjhgc.jpg/840/1260)
Milujeme recepty, ktoré varila stará mama - fazuľkový prívarok je jeden z nich
![fazuľkový prívarok](https://dam.nmhmedia.sk/image/cad7e122-3939-430b-90bd-67bbc23935c0_phpapmemd.jpg/840/1260)
FOTO: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Klasika je náš favorit. Prívarky, fašírky, halušky, knedle - to boli jedlá, ktoré varila stará mama. Radi sa vraciame k nekomplikovaným chutiam.
Výtvory z našej kuchyne
![mangové nanuky](https://dam.nmhmedia.sk/image/480e14b6-41d4-4d27-adab-1c948c9e043a_phpiflddn.png/840/1260)
Sladká letná delikatesa: Sme veľkí fanúšikovia ovocných NANUKOV! A vy?
![BEZLEPKOVÉ PLACKY S KUKURICOU](https://dam.nmhmedia.sk/image/98d80355-9a1e-4510-ac54-ffff2ab9f82b_phpngiane.jpg/840/1260)
Milujete KUKURICU? Tieto BEZLEPKOVÉ placky budete piecť každý deň!
![rigatoni koláč, škola varenia
recept:
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE
A PEČENIE 30 MINÚT
• 500 g cestovín rigatoni (mierne
zakrivené, väčšie rúrkovité cestoviny)
• 700 ml paradajkového pretlaku • pol
lyžičky sušeného oregana • pol lyžičky
sušenej bazalky • 1 bobkový list • 1 lyžička
soli • 1 lyžica cukru • 150 g polotvrdého
syra (napríklad eidam) • čerstvá bazalka
• olivový olej • 800 g mozzarelly
1. Uvarte omáčku: pretlak, oregano, bazalku,
bobkový list, soľ a cukor priveďte do varu
a](https://dam.nmhmedia.sk/image/17f3dc9a-b79b-4bc1-a8d4-316ae84e9482_lw-svk-20210608-dj-rigatoni-kolac-23-h.jpg/840/1260)
Aj vy cestoviny ZAPEKÁTE? My skoro vždy! A sú chrumkavejšie, ako tie klasické
![CHALUPÁRSKE BALÍČKY](https://dam.nmhmedia.sk/image/1e5cceed-6a1a-4d73-9c69-f9b6c86a290c_phphmkpel.png/840/1260)
Tradičné ŠPEKÁČIKY: Nezanevreli ste na ne?
![Malinové semifredo s limoncellom
recept:
PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE
• 5 veľkých žĺtkov • 130 g krupicového cukru • šťava z 2 citrónov • 1 lyžica citrónovej kôry • 400 ml smotany na šľahanie • 1 šálka čerstvých malín (plus na podávanie)
Na malinovú omáčku:
• 250 g malín • 1 lyžica cukru
• 1 lyžička kukuričného škrobu
• 1 lyžica vody • 2 lyžice limoncella
1. Formu na chlebíček vysteľte potravinár- skou fóliou. Žĺtky s cukrom vyšľahajt](https://dam.nmhmedia.sk/image/77a9afb8-60ca-49f5-b195-af0cfd9dba9b_lw-svk-20200708-dj-malinove-semifredo-s-limoncellom-03-h.jpg/840/1260)
SEMIFREDO s malinovou omáčkou: Pripravujete doma zmrzlinu?
![Herec a zabávač Juraj Kemka s rodinou pripravili na záhrade ľahké letné obedové menu.](https://dam.nmhmedia.sk/image/dbe47739-4be6-469d-9d39-a40d17af1ce8_mk-svk-20210527-jurakemkarodina-dobrejedlo-h033.jpg/840/1260)