Reklama

Prekvapí vás, čo moderátor Bruno jedáva na Vianoce: To sú kombinácie!

Reklama
Lepšie bývanie, Fazekašová Gabriela, Editor

Gabriela Fazekašová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Blížia sa sviatky, ktoré mnohí z nás milujú najviac z celého roka. Možno budete prekvapení, aký krásny vzťah má k Vianociam moderátor Bruno Ciberej...

Onedlho sa dočkáme dní, na ktoré sa tešia nielen malí, ale aj veľkí. Vianočné sviatky sú okrem iného aj časom pokoja, rodinných stretnutí a samozrejme, jedla. A práve to na Vianociach miluje aj výrečný Bruno Ciberej. Opýtali sme sa ho, čo zvykne mávať počas Vianoc na stole a jeho iskry v očiach prezradili, že je veľkým fanúšikom štedrého hodovania.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C1Rrov0N3q_/

Bruno Ciberej miluje tradičné vianočné hodovanie.

Moderátor je z východu, konkrétne z Trebišova, a odtiaľ pochádzajú všetky jeho zvyky, ktoré dodržiava dodnes. Sviatky slávi v kruhu rodiny a už celé roky je ich stôl doslova preplnený jedlom. "Máme tam všetko, čo tam má byť. Od kapustnice s hubami, cez oplátky, máme aj opekance," rozhovoril sa. "Každý v rodine ich má rád iným štýlom, takže máme s tvarohom, s kyslou kapustou, s makom, s medom. A potom je, samozrejme, ryba."

Je zrejmé, že u Ciberejovcov sa počas Vianoc varí vo veľkom a platí to aj pri rybe. Na výber nie je len jedna, nakoľko Bruno priznal, že on sám kapra nemá rád, a tak má vždy niečo iné. Buď nejakú morskú rybu alebo pstruha. K tomuto množstvu jedál na rodinnom stole nechýbajú ani medzinárodné dobroty, ktoré sa vďaka cestovaniu u nich udomácnili. Ktoré to sú?

"Máme na stole panettone, čiže klasickú vianočnú bábovku zo severu Talianska. Tú kupujem každý rok a dovážam z Milána, aby sme ju mali doma," hovorí moderátor. Zo študentských čias v Amerike si tiež priniesol zvyk, že na prvý sviatok vianočný doma pečú morku, ako to robievajú za morom na Deň vďakyvzdania.

Anketa

Máte na štedrovečernom stole nejaké zahraničné pochúťky?

  • Áno7%
  • Nie92%

Hlasovanie bolo ukončené

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Vianočný štedrák

A bez čoho by si Bruno Ciberej nevedel vôbec predstaviť Vianoce? Je to koláč štedrák, ktorý robí jeho mamina a keď si pozriete video na začiatku článku, zistíte, čím je výnimočný. My sme recept na štedrák dostali zo známej pekárne Fertucha a je naozaj skvelý! Za vyskúšanie určite stojí aj verzia štedrého cheesecaku od cukrárky Natachy Pacal.

Autor článku

Gabriela Fazekašová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vždy sa chcela venovať písaniu a po rokoch skúseností sa „prepísala“ až do magazínu Dobré jedlo. Zaujíma sa hlavne o praktické témy, ktoré sú ľuďom blízke, zjednodušia a tiež spríjemnia bežný život. Hľadanie inšpirácií je jej každodenným chlebíčkom, aby čitateľom prinášala stále niečo nové.