Netradičný recept na skvelú sviečkovú od ANDY TIMKOVEJ zachutí všetkým
5. 6. 2024, 9:33 (aktualizované: 5. 6. 2024, 9:41)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C6rGgzFKoOg/
Andy Timkovú si pamätáme ako tvár Telerána, dnes sa venuje zdravému životnému štýlu a alternatívnej medicíne. Vyskúšate jej netradičný recept?
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Andy Timkovú si väčšina z nás pamätá z televíznych obrazoviek, keďže bola dlhé roky tvárou Telerána. Po odchode z televízie sa začala venovať zdravému životnému štýlu, ale aj alternatívnej medicíne a tak trochu sa stiahla aj z pohľadu verejnosti. Naďalej je však veľmi aktívna na svojom instagramovom profile, kde sa s fanúšikmi delí o skvelé tipy na zdravé dobroty, ale otvára aj závažnejšie témy. Venuje sa napríklad aj Crohnovej chorobe či histamínovej intolerancii. Na jej profile nájdete aj kopec vegánskych receptov.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C6rGgzFKoOg/
Andy Timková na svoj vek skutočne nevyzerá!
Anketa
Veríte tomu, že jedlo môže byť aj liekom?
- Áno97%
- Určite nie 2%
Hlasovanie bolo ukončené
Vegánska strava a jedlo ako liek vychádzajú z predpokladu, že to, čo jeme, má priamy vplyv na naše fyzické, ale aj psychické zdravie. Rastlinná strava obvykle obsahuje menej nasýtených tukov a viac vlákniny, čo môže pomôcť znižovať hladinu cholesterolu a krvný tlak. Vysoký obsah vlákniny v rastlinnej strave podporuje zdravie črevnej mikroflóry, čo môže zlepšovať trávenie a znižovať riziko zápalových črevných chorôb. To, čo funguje pre jednu osobu, nemusí nutne fungovať pre druhú, preto je dôležité pristupovať k strave individuálne a podľa vlastných chutí. Vegánske jedlo však naozaj nemusí byť nuda a čisté šalátové listy.
Vegánska sviečková Andy Timkovej
2 PORCIE, PRÍPRAVA CCA 60 MINÚT
Potrebujete:
- 5 mrkiev
- 1 petržlen
- štvrť zeleru
- 1 cibuľu
- 6 malých paradajok
- 1 bielu papriku
- maslo na opečenie zeleniny
- horčičné semienka
- himalájsku soľ
- čierne korenie
- rastlinnú šľahačku
Postup:
- Na masle opražte horčičné semienka, pridajte nakrájanú cibuľu, orestujte a pridajte nakrájanú zeleninu, papriku nechajte celú. Osoľte, okoreňte a zalejte horúcou vodou. Duste približne 45 minút, vyberte papriku a celú zmes rozmixujte na jemnú omáčku. Môžete ju zjemniť šľahačkou alebo rastlinnou alternatívou.
- Táto omáčka výborne chutí s grilovaným hermelínom a brusnicami. Ako prílohu môžete zvoliť knedlík alebo napríklad zemiakové gnocchi. Dobrú chuť!