Reklama

Netradičný recept na skvelú sviečkovú od ANDY TIMKOVEJ zachutí všetkým

Andy Timková na svoj vek skutočne nevyzerá!

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C6rGgzFKoOg/

Reklama

Andy Timkovú si pamätáme ako tvár Telerána, dnes sa venuje zdravému životnému štýlu a alternatívnej medicíne. Vyskúšate jej netradičný recept?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Karinin kysnutý MARHUĽOVÝ KOLÁČ s mrveničkou po babičke: Parádny RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Andy Timkovú si väčšina z nás pamätá z televíznych obrazoviek, keďže bola dlhé roky tvárou Telerána. Po odchode z televízie sa začala venovať zdravému životnému štýlu, ale aj alternatívnej medicíne a tak trochu sa stiahla aj z pohľadu verejnosti. Naďalej je však veľmi aktívna na svojom instagramovom profile, kde sa s fanúšikmi delí o skvelé tipy na zdravé dobroty, ale otvára aj závažnejšie témy. Venuje sa napríklad aj Crohnovej chorobe či histamínovej intolerancii. Na jej profile nájdete aj kopec vegánskych receptov.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/C6rGgzFKoOg/

    Andy Timková na svoj vek skutočne nevyzerá!

    Anketa

    Veríte tomu, že jedlo môže byť aj liekom?

    • Áno97%
    • Určite nie 2%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Vegánska strava a jedlo ako liek vychádzajú z predpokladu, že to, čo jeme, má priamy vplyv na naše fyzické, ale aj psychické zdravie. Rastlinná strava obvykle obsahuje menej nasýtených tukov a viac vlákniny, čo môže pomôcť znižovať hladinu cholesterolu a krvný tlak. Vysoký obsah vlákniny v rastlinnej strave podporuje zdravie črevnej mikroflóry, čo môže zlepšovať trávenie a znižovať riziko zápalových črevných chorôb. To, čo funguje pre jednu osobu, nemusí nutne fungovať pre druhú, preto je dôležité pristupovať k strave individuálne a podľa vlastných chutí. Vegánske jedlo však naozaj nemusí byť nuda a čisté šalátové listy.

    Vegánska sviečková Andy Timkovej

    2 PORCIE, PRÍPRAVA CCA 60 MINÚT

     

    Potrebujete

    • 5 mrkiev 
    • 1 petržlen
    • štvrť zeleru
    • 1 cibuľu
    • 6 malých paradajok
    • 1 bielu papriku 
    • maslo na opečenie zeleniny 
    • horčičné semienka
    • himalájsku soľ 
    • čierne korenie 
    • rastlinnú šľahačku 

     

    Postup:

    1. Na masle opražte horčičné semienka, pridajte nakrájanú cibuľu, orestujte a pridajte nakrájanú zeleninu, papriku nechajte celú. Osoľte, okoreňte a zalejte horúcou vodou. Duste približne 45 minút, vyberte papriku a  celú zmes rozmixujte na jemnú omáčku. Môžete ju zjemniť šľahačkou alebo rastlinnou alternatívou. 
    2. Táto omáčka výborne chutí s grilovaným hermelínom a brusnicami. Ako prílohu môžete zvoliť knedlík alebo napríklad zemiakové gnocchi. Dobrú chuť!