
Foodblogerka Iva Kocová známa ako @ivka_veggierecipes
Zdroj: Iva Kocová @ivka_veggierecipes
Všetky recepty pre vás pripravila a nafotila foodblogerka Iva Kocová: Viac vegánskych receptov nájdete na jej Instagrame @ivka_veggierecipes
GRÉCKY ŠALÁT S BIELOU FAZUĽOU

GRÉCKY ŠALÁT S BIELOU FAZUĽOU
Zdroj: Iva Kocová @ivka_veggierecipes
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 45 MINÚT
Potrebujete:
- 150 g veľkej bielej fazule
- 2 paradajky
- 1 šalátová uhorka
- 50 g sušených paradajok
- 1 šalotka
- 80 g olív
- 2 lyžice koriandrovej vňate
- 1 lyžica mikrobyliniek
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- balzamový ocot podľa chuti
- morská soľ, mleté čierne korenie
- hrianky, cesnak a soľný kvet na podávanie
Postup:
- Vopred namočte fazuľu (najlepšie cez noc), prepláchnite, sceďte a dajte variť do čistej vody na 40 až 60 minút, kým nebude mäkká.
- Všetku zeleninu umyte a očistite. Paradajky a uhorku nakrájajte na kocky, sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky a vložte do misy. Pridajte nakrájanú šalotku, fazuľu, olivy a bylinky. Dobre premiešajte a dochuťte octom, citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením.
- Šalát prelejte olivovým olejom, posypte soľným kvetom a mikrobylinkami. Podávajte s opečenými hriankami potretými olivovým olejom a cesnakom, prípadne opečenou bagetkou.
Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>