Foodblogerka Iva Kocová známa ako @ivka_veggierecipes
Foodblogerka Iva Kocová známa ako @ivka_veggierecipes
Zdroj: Iva Kocová @ivka_veggierecipes

Všetky recepty pre vás pripravila a nafotila foodblogerka Iva Kocová: Viac vegánskych receptov nájdete na jej Instagrame @ivka_veggierecipes

GRÉCKY ŠALÁT S BIELOU FAZUĽOU

GRÉCKY ŠALÁT S BIELOU FAZUĽOU
GRÉCKY ŠALÁT S BIELOU FAZUĽOU
Zdroj: Iva Kocová @ivka_veggierecipes

2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 45 MINÚT

Potrebujete:

  • 150 g veľkej bielej fazule
  • 2 paradajky
  • 1 šalátová uhorka
  • 50 g sušených paradajok
  • 1 šalotka
  • 80 g olív
  • 2 lyžice koriandrovej vňate
  • 1 lyžica mikrobyliniek
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • balzamový ocot podľa chuti
  • morská soľ, mleté čierne korenie
  • hrianky, cesnak a soľný kvet na podávanie

Postup:

  1. Vopred namočte fazuľu (najlepšie cez noc), prepláchnite, sceďte a dajte variť do čistej vody na 40 až 60 minút, kým nebude mäkká.
  2. Všetku zeleninu umyte a očistite. Paradajky a uhorku nakrájajte na kocky, sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky a vložte do misy. Pridajte nakrájanú šalotku, fazuľu, olivy a bylinky. Dobre premiešajte a dochuťte octom, citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením.
  3. Šalát prelejte olivovým olejom, posypte soľným kvetom a mikrobylinkami. Podávajte s opečenými hriankami potretými olivovým olejom a cesnakom, prípadne opečenou bagetkou.

Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>