Celiatici nemusia byť vôbec ukrátení o gastronomické zážitky. Z týchto pochúťok im budeme potajomky "kradnúť" aj my!

Roláda, knedličky, lievance, pizza i halušky! Na tom všetkom si pochutíte bez lepku. 

BEZLEPKOVÁ ROLÁDA S DŽEMOM

8 PORCIÍ

Potrebujete:

  • 5 vajec 
  • 5 lyžíc práškového cukru + na posypanie
  • 2 lyžice  horúcej vody
  • 5 lyžíc bezlepkovej múky (PROMIX UNI)
  • 200 g džemu
  • mandľové lupienky na ozdobenie

POSTUP:

  1. Žĺtky s cukrom vymiešajte do peny. Postupne pridávajte  vodu. zapracujte múku a zľahka sneh z bielkov.
  2. Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie,  ľahko potretý  maslom. Pečte pri teplote 180 °C asi 10 minút.
  3. Upečený plát nechajte mierne vychladnúť, stočte aj s papierom, prikryte utierkou a nechajte vychladnúť. Potom z upečente opečenými madľovými lupienkami a jemne posypte práškovým cukrom.

TIP:

Na roládu môžete použiť aj inú bezlepkovú múku: napríklad z bieleho maku alebo mandľovú.