Postup

 krok

Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme maslom. Čokoládu rozpustíme, žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme a primiešame k čokoláde. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Zapracujeme ho do čokoládovej zmesi a vylejeme na plech. Pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme 15 minút.

 krok

Upečený plát necháme 3 minúty chladnúť a prikryjeme ho papierom na pečenie, na ktorý dáme vlhkú utierku. Po vychladnutí utierku odstránime a plát pomocou druhého plechu na pečenie prevrátime.

 krok

Odstránime papier, prikryjeme čistým papierom a pomocou plechu ho opäť obrátime. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a pridáme gaštanové pyré vymiešané s mandľovým likérom.

 krok

Vychladnutý plát potrieme plnkou asi 2 cm od okraja a zvinieme. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme.