GAŠTANOVÁ roláda bez múky: Dajte zbohom lepku
21. 11. 2021, 15:23 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Použité sú samé dobré ingrediencie.
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 180 g horkej čokolády
- 6 ks vajec
- 180 g kryštálového cukru
- 1 ks maslo na vymastenie
Na plnku:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 ks stužovač šľahačky
- 125 g gaštanového pyré
- 2 lyžice mandľového likéru
Postup
Krok 1
Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme maslom. Čokoládu rozpustíme, žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme a primiešame k čokoláde. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Zapracujeme ho do čokoládovej zmesi a vylejeme na plech. Pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme 15 minút.
Krok 2
Upečený plát necháme 3 minúty chladnúť a prikryjeme ho papierom na pečenie, na ktorý dáme vlhkú utierku. Po vychladnutí utierku odstránime a plát pomocou druhého plechu na pečenie prevrátime.
Krok 3
Odstránime papier, prikryjeme čistým papierom a pomocou plechu ho opäť obrátime. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a pridáme gaštanové pyré vymiešané s mandľovým likérom.
Krok 4
Vychladnutý plát potrieme plnkou asi 2 cm od okraja a zvinieme. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme.