Reklama

GAŠTANOVÁ roláda bez múky: Dajte zbohom lepku

s

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Použité sú samé dobré ingrediencie.

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 180 g horkej čokolády
  • 6 ks vajec
  • 180 g kryštálového cukru
  • 1 ks maslo na vymastenie

Na plnku:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 ks stužovač šľahačky
  • 125 g gaštanového pyré
  • 2 lyžice mandľového likéru

Postup

Krok 1

Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme maslom. Čokoládu rozpustíme, žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme a primiešame k čokoláde. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Zapracujeme ho do čokoládovej zmesi a vylejeme na plech. Pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme 15 minút.

Krok 2

Upečený plát necháme 3 minúty chladnúť a prikryjeme ho papierom na pečenie, na ktorý dáme vlhkú utierku. Po vychladnutí utierku odstránime a plát pomocou druhého plechu na pečenie prevrátime.

Krok 3

Odstránime papier, prikryjeme čistým papierom a pomocou plechu ho opäť obrátime. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a pridáme gaštanové pyré vymiešané s mandľovým likérom.

Krok 4

Vychladnutý plát potrieme plnkou asi 2 cm od okraja a zvinieme. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme.