Fit recept Maroša Krivosudského: Extrémne dobré šampiňóny portobello s bryndzou!
2. 3. 2025, 8:25
Zdroj: Dobré jedlo/ Matej Kalina
Plnené portobello s pečenými batatmi podľa receptu Maroša Krivosudského a Lenky Fillovej.
Portobello šampiňóny s bryndzovou plnkou
3 až 4 porcie, príprava 10 minút, pečenie 20 minút
POTREBUJETE:
- 125 g bryndze
- 1 balenie cottage cheese
- pol červenej cibule
- mletá sladká paprika podľa chuti
- 6 portobello šampiňónov
- strúhaná mozzarella na posypanie
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
-
Plnku pripravte zmiešaním bryndze, cottage cheese, najemno nakrájanej cibule, korenia a mletej papriky. Podľa chuti osoľte.
-
Zo šampiňónov odstráňte stopky, hlavičky naplňte bryndzovou zmesou a dajte piecť asi na 10 minút. Posypte ich mozzarellou a pečte ďalších 10 minút, kým syr nechytí zlatistú kôrku. Šampiňóny podávajte s batatovými hranolkami alebo s pyré.
Dobrý tip:
Keďže bataty sa pečú o niečo dlhšie, najskôr dajte piecť tie. Bataty ošúpte, nakrájajte na hranolky, osoľte, okoreňte, pridajte trocha oleja, premiešajte a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte približne 25 až 30 minút.