Reklama

Fit recept Maroša Krivosudského: Extrémne dobré šampiňóny portobello s bryndzou!

Zdroj: Dobré jedlo/ Matej Kalina

Plnené portobello s pečenými batatmi podľa receptu Maroša Krivosudského a Lenky Fillovej.

Portobello šampiňóny s bryndzovou plnkou

3 až 4 porcie, príprava 10 minút, pečenie 20 minút

POTREBUJETE:

  • 125 g bryndze 
  • 1 balenie cottage cheese 
  • pol červenej cibule 
  • mletá sladká paprika podľa chuti 
  • 6 portobello šampiňónov
  • strúhaná mozzarella na posypanie 
  • olivový olej 
  • soľ, mleté čierne korenie

 

POSTUP:

  1. Plnku pripravte zmiešaním bryndze, cottage cheese, najemno nakrájanej cibule, korenia a mletej papriky. Podľa chuti osoľte.

  2. Zo šampiňónov odstráňte stopky, hlavičky naplňte bryndzovou zmesou a dajte piecť asi na 10 minút. Posypte ich mozzarellou a pečte ďalších 10 minút, kým syr nechytí zlatistú kôrku. Šampiňóny podávajte s batatovými hranolkami alebo s pyré.

Dobrý tip:
Keďže bataty sa pečú o niečo dlhšie, najskôr dajte piecť tie. Bataty ošúpte, nakrájajte na hranolky, osoľte, okoreňte, pridajte trocha oleja, premiešajte a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte približne 25 až 30 minút.

Strana

2/2

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!
Reklama