Reklama

Fit recept Maroša Krivosudského: Extrémne dobré šampiňóny portobello s bryndzou!

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Známy výživový poradca Maroš Krivosudský pripravil fit pochúťku s minimom kalórií a množstvom bielkovín. Zapečené portobello s bryndzovou plnkou sú topka!

Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina

Maroš Krivosudský a Lenka Fillová, odborníci na výživu a zdravý životný štýl, pripravili pre nás zdravé menu. Vyskúšajte ich plnené portobello!

W ell-being kouč Maroš Krivosudký, ktorého určite poznáte z televíznej šou Extrémne premeny, si na dobré jedlo potrpí a dopraje ho aj iným. „Mám rád aj tučnejšie jedlá, dám si aj mliečnu čokoládu. V stravovaní sa snažím hľadať také cestičky, aby mi to chutilo, aby som bol mentálne i fyzicky čo najproduktívnejší a aby som sa dobre cítil,“ vraví, a to isté sa vo svojej firme Whealth snaží spolu s tímom psychológov, lekárov, trénerov, výživových poradcov a fyzioterapeutov učiť tiež svojich klientov.

„Ľudia majú väčšinou pomýlenú predstavu o tom, čo je zdravá strava, predstavujú si pod tým len diétne režimy, drastické chudnutia a nízkokalorické či proteínové recepty. Snažíme sa meniť pokrivenú predstavu o tom, čo je vyvážená a zdravá strava.“

Anketa

Využili ste už niekedy rady výživového poradcu?

Marošovi pri príprave menu asistovala aj jeho sympatická kolegyňa Lenka Fillová. Pripravili vegánsky brokolicový krém s opečeným údeným tofu, vegetariánske šampiňóny ako hlavný chod a dokonca aj ľahký dezert z tofu, gréckeho jogurtu a ovocia.

Neznamená to však, že v rámci redukcie hmotnosti sa zameriavajú výlučne na bezmäsitú stravu. Využívajú benefity rastlinných aj živočíšnych bielkovín. Ako vraví Lenka, úprava jedálnička sa odvíja od toho, čo má rád klient. Dôležité je množstvo, rôznorodosť a cieľ.

Na ďalšej strane nájdete recept na plnené portobello >>>

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!