1. Vaše sirupy sú výnimočné tým, že neobsahujú žiadnu chémiu, zato sú plné úrody od lokálnych farmárov. Oplatí sa to všetko?
Iste. Uvedomujeme si a cítime aj zodpovednosť, že ak chceme náš región podporiť, aby sa oplatilo vrátiť doň, žiť v ňom, musíme aj sami niečo spraviť. Práve preto sme založili iniciatívu Buď náš farmár. Pestovateľom ovocia s rovnakým zápalom pre dobré veci takto pomáhame napríklad s nákupom sadeníc. Oni nás potom potešia svojou úrodou.
2. Sirupy ste nazvali Vlčie hory podľa miesta, kde vznikajú. Toto panenské miesto na hraniciach s Poľskom a Ukrajinou nepozná veľa Slovákov. Prečo by tam mali zablúdiť?
Vlčie hory sú prekrásne. Je v nich nedotknutá príroda, úžasné ticho. Taktiež je v nich jedno z najkrajších miest na pozorovanie hviezd na Slovensku, hovoríme mu Park tmavej oblohy. Široko-ďaleko nie je žiadne veľkomesto. Len prastaré lesy...
3. Aj vo svojich sirupoch často používate staré, zabudnuté bylinky z lúk, ovocie nášho detstva, napríklad egreše. Ktorá kombinácia je vaša letná topka?
Snažíme sa pripomenúť ľuďom chute z ich detstva, na ktoré už možno troška zabudli, a zároveň ich podať modernejšie cez moje barmanské skúsenosti. A moja najobľúbenejšia limonáda? Je namiešaná z rakytníka, rebarbory, prípadne púpavy alebo medovky a ruže. Mňam!