Na recepte burgerových žemlí sme spolupracovali, takže sú presne podľa našej chuti.

archív

3 otázky pre mäsológa Romana Kóňu: Burgery pripravuje už pekných pár rokov

3 otázky pre Romana Kóňu. Mäsológ a remeselný mäsiar, zakladateľ známej siete Regal Burger dnes šéfuje prevádzke Mäso od Romana

1. Burgery pripravujete už pekných pár rokov. Ako sa menia naše burgerové chute? Stále je aj na Slovensku jednotkou Mr. Classic?

V porovnaní s rokom 2013, keď sme začínali s Regal Burgerom, inklinujem skôr k jednoduchším chutiam. V mojej novej prevádzke sa preto okrem predaja čerstvého mäsa venujem príprave steakov a jedál z grilu tak, aby vynikla ich pravá chuť. Takže do burgerov nedávam ani zeleninu ani syr, iba dobrú slaninu, trochu dresingu a kyslé uhorky. Som rád, že ľuďom chutí práve táto verzia – chcú jednoduchosť, ale stopercentnú kvalitu.

Na recepte burgerových žemlí sme spolupracovali, takže sú presne podľa našej chuti.
Zdroj: archív

2. Už aj pri kúpe burgera sa čoraz viac ľudí na rovinu spýta, odkiaľ pochádza mäso, ktoré doň burgermajster použil. Prezradíte svojho overeného dodávateľa?

V pohode. Pracujem s mäsom od veľmi šikovnej rodinnej firmy Maso Klouda z Moravy. Výhodou ich mäsa je, že ho nechávajú zrieť minimálne 14 dní, okrem toho má ideálny pomer mäsa a tuku. Práve to je pri burgeri naozaj dôležité. Mäso doň zvnútra nesolím ani nekorením, aby vynikla jeho špecifická chuť. Pokorením ho iba trochu zvrchu.

Čítajte viac
Veggie burger s avokádom a halloumi: Originálny a domáci

3. Základom dobrého burgera je aj chrumkavá žemľa. Pečiete si ich samy alebo vás zásobuje dobrá pekáreň?

Áno, na žemliach si dávame takisto veľmi záležať! Berieme ich od ďalšej kvalitnej firmy Šiškáreň – pekáreň z Bratislavy. Sme s ňou veľmi spokojní a nie je to iba kvalitou jej práce. Na recepte burgerových žemlí sme spolupracovali, takže sú presne podľa našej chuti.

Kategórie