Váš obchod je plný slovenských surovín, bez ktorých by sa nezaobišli už naše babičky. Odoberáte ich od malých pestovateľov a výrobcov. O ktoré je najväčší záujem pred Vianocami?
Napríklad o farmárske maslo na váhu, vajíčka z voľného výbehu či v biokvalite, vlašské orechy, čokolády na pečenie a džemy bez konzervantov, repkový aj slnečnicový olej lisovaný za studena alebo o ručne zbieraný mak. Ten si zákazníci môžu u nás čerstvo namlieť.
Bezobalovo ponúkate aj rôzne druhy múk, ktoré si môžu takisto namlieť z čerstvých surovín...
Áno, presne z 20 druhov zŕn a 20 druhov strukovín. Veľmi nás teší, že im môžeme sprostredkovať lokálne dopestované potraviny, prospešné nášmu zdraviu. Ak sa niekomu mlieť nechce, vyberie si z bohatej ponuky „hotových“ múk v biokvalite – od špaldovej, semolinovej, ražnej, ryžovej, pšenovej až po cícerovú, gaštanovú či tekvicovú.
Čo si k vám treba priniesť? V čom putujú zdravé potraviny domov?
Každý si u nás môže navážiť do svojich nádob a obalov – musia byť, samozrejme, čisté. Alebo si vyberie z našich. Máme k dispozícii rôzne ekovrecúška aj sklené nádoby zdarma. Tie máme priamo od zákazníkov – my ich poriadne umyjeme, vysterilizujeme a dáme im šancu na ďalší život.