objednať časopis
všetky kategórie
3 otázky pre Elu Krídlovú: Foodblogerku, ktorá ľúbi domáce...

Archív

3 otázky pre Elu Krídlovú: Foodblogerku, ktorá ľúbi domáce...

3 otázky pre Elu Krídlovú, foodblogerku, ktorá ľúbi domáce

1. Na čo z darov jari sa tešíte najviac?

Na rebarboru! V detstve som ju nepoznala, až kým raz nedobehla moja staršia sestra s „nejakými“ stonkami z otcovej záhrady. Že z nich upečie nadýchanú sladkokyslú bublaninu. Robím ju dodnes, lebo je naozaj skvelá. Kým trvá sezóna rebarbory, čo je iba zopár týždňov, dávam ju tiež do maslovej galetky. Recept nájdete na mojej stránke.

2. Z vášho blogu je jasné, že tiež milujete domáce vajcia. Chováte sliepky alebo máte dobrých dodávateľov?

Vajcia idú u nás doma naozaj na odbyt – syn s manželom ich majú radi na raňajky na všetky spôsoby a ja si bez nich neviem predstaviť pečenie. Vďaka rodine a známym máme, našťastie, niekoľko osvedčených dodávateľov, sliepky nechováme. No a keď raz za čas musím kúpiť vajcia z obchodu, preferujem tie z voľného výbehu.

3 otázky pre Elu Krídlovú: Foodblogerku, ktorá ľúbi domáce...
Zdroj: Archív

3. Vďaka teplej zime tento rok zavoňal skôr aj medvedí cesnak. Kde ho máte najradšej?

V domácom peste, samozrejme. Ale ešte viac ako na cesnak, sa teším na slovenskú špargľu. Je rýchla na prípravu, ľahká, svieža a univerzálna ako predjedlo či príloha. Hviezdi v šaláte aj v polievke. Mám rada hlavne zelenú. Už nech je tu!

Viac na zosrdcadohrnca.sk