Jarná žihľavová polievka s krúpami
4 PORCIE, PRÍPRAVA 45 MINÚT
Žihľavová polievka.
Zdroj: Gurmet/Alena Hrbková
POTREBUJETE:
- 2 mladé mrkvičky
- pol kalerábu
- ďalšia zelenina podľa chuti (stonkový zeler, hrášok, pór)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l vývaru
- 150 g krúp
- za 2 hrste mladej žihľavy
- soľ, korenie
- maslo
- petržlenová vňať a ligurček na podávanie
POSTUP:
- Zeleninu umyte a nakrájajte na rezance. Potom ju opečte na masle, pridajte cesnak a nechajte ho rozvoňať. Zalejte vývarom, priveďte do varu.
- Pridajte krúpy prepláchnuté v studenej vode a varte ďalej 25 až 30 minút. Osoľte, okoreňte podľa chuti.
- Mladú žihľavu umyte v studenej vode, nakrájajte a prisypte do polievky. Krátko povarte. Porcie ešte ozdobte petržlenovou vňaťou alebo ligurčekom.
Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>