Suroviny
Potrebujeme:
- 1,2 lvody
- 3-4 ksvykostené horné kuracie stehná na vývar
- 2 kscm zázvoru
- 3 kshviezdičky badiánu
- pol kscelej škorice
- 2 ksmladé cibuľky
- 3 zrniečkakardamómu
- 2 lyžicerybacej omáčky
- 1 ksčerstvá mäta a koriander
- 140 gryžových rezancov
- 1 ksčili paprička
- 1 kslimeta
Postup
krok
Vo vode uvarte kuracie stehná. Potom mäso vyberte a do vývaru dajte zázvor nakrájaný na plátky, hviezdičky badiánu, celú škoricu, nakrájanú cibuľku a kardamóm. Ochuťte rybacou omáčkou, nakrájanou mätou a koriandrom a pri nízkej teplote varte ešte 5 minút.
krok
Ryžové rezance pripravte podľa návodu. Sceďte a odložte. Uvarené mäso nakrájajte.
krok
Do misiek dajte porciu rezancov a plátky mäsa. Vývar ochutnajte, ak treba, ochuťte ho rybacou omáčkou.
krok
Rezance zalejte precedeným horúcim vývarom, posypte nakrájanou mätou a koriandrom a ozdobte plátkami čili papričky. Ku každej porcii servírujte mesiačik limety na ochutenie polievky.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
