objednať časopis
všetky kategórie

Zabudnite na rožok s maslom, so šunkou či syrom a pripravte si na raňajky lahodnú nátierku. S chrumkavou bagetou vám bude určite chutiť.

PÓROVÁ NÁTIERKA

Pórová nátierka.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT 

Potrebujete:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 pór (biela časť)
  • 1 topený syr v črievku
  • 1 lyžičku dijonskej horčice
  • drvenú rascu podľa chuti
  • soľ, mleté čierne korenie 

POSTUP:

  1. Na olivovom oleji opečte ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridajte na kolieska pokrájaný pór, premiešajte a duste asi 10 minút.
  2. Vmiešajte syr a odstavte z ohňa. Ochuťte horčicou, soľou, čerstvo pomletým korením a drvenou rascou. Podávajte natreté na plátkoch bagety a ozdobené tenkými kolieskami póru.

Dobrý tip:
Bagety s nátierkou môžete posypať nasucho opraženými sezamovými alebo slnečnicovými jadierkami.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>