Karfiolový paprikáš s rezancami: Zachutí vegetariánom i mäsožrútom
Paprikáš bez mäsa? Skúste ho z karfiolu a uvidíte, aká je to dobrota!
- 40 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ksväčší karfiol
- 2 kscibule
- 3 ksstrúčiky cesnaku
- 1 lyžicasladkej mletej papriky
- 1 lyžicapikantnej mletej papriky
- 1 kszeleninový vývar alebo voda
- 200 mlkyslej smotany
- 1 kssoľ
- 1 ksolej
Postup
krok
Karfiol rozoberte na menšie ružičky, očistenú cibuľu a cesnak nadrobno nakrájajte.
krok
Na oleji smažte cibuľu do sklovita, viackrát pridajte pár lyžíc vody a nechajte odpariť – cibuľa tak zmäkne a vytvorí hustejšiu kašu.
krok
K cibuli pridajte nadrobno nakrájaný cesnak, po chvíli odstavte hrniec z plameňa, vsypte doň mletú papriku a premiešajte.
krok
Vráťte hrniec na oheň, k cibuli pridajte karfiol, osoľte ho a chvíľu za stáleho varenia premiešavajte. Do hrnca pridajte vývar alebo vodu, nemusí však zakryť celý karfiol. Priveďte do varu, prikryte a karfiol pomaly duste.
krok
Ak používate smotanu, prilejte ju temperovanú (pri izbovej teplote) k uvarenému, ale stále trochu chrumkavému karfiolu a ešte krátko prevarte.
krok
Ak smotanu nepoužívate, môžete omáčku zahustiť tak, že v nej do krémova rozmixujete malú časť uvareného karfiolu. Podávajte s domácimi rezancami.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
