objednať časopis
všetky kategórie

Aj vďaka pestrej desiatej bude školákom škola chutiť ešte viac! Ak neveríte, vyskúšajte naše recepty a tipy. A čo chystáte deťom vy?

Tortilly s kuracím mäsom, reďkovkami a hráškovým pestom

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

Tortily s kuracím mäsom, reďkovkami a hráškovým pestom
Tortily s kuracím mäsom, reďkovkami a hráškovým pestom
Zdroj: Gurmet/ Marek Bartoš

POTREBUJETE:

  • 2 opečené kuracie prsia
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 4 kukuričné tortilly

Na hráškové pesto:

  • 100 g mrazeného hrášku
  • čerstvá mäta
  • citrónová šťava
  • 3 lyžice krémového syra (Lučina)
  • soľ
Čučoriedkové minibábovky
Čítajte viac
Pozývame vás na PIKNIK: Podávať sa budú tieto pochúťky!

POSTUP:

  1. Najprv urobte hráškové pesto: Hrášok uvarte vo vriacej osolenej vode. Zlejte a roztlačte vidličkou. Pridajte nasekanú mätu, citrónovú šťavu podľa chuti, soľ, korenie. Nakoniec vmiešajte syr.
  2. Opečené mäso nakrájajte alebo natrhajte, reďkovky nakrájajte na tenké plátky. Tortilly nasucho opečte a potrite pestom. Potom ich naplňte reďkovkami a mäskom. Zaviňte a môžete servírovať.

Na nasledujúcej strane nájdete ďalší skvelý recept na desiatu >>>