VYPRÁŽANÝ KARFIOLOVÝ REZEŇ
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 12 MINÚT, VYPRÁŽANIE 20 MINÚT
Vyprážaný karfiolový rezeň
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
POTREBUJETE:
- 600 g očisteného karfiolu
- 2 staršie žemle
- mlieko (podľa potreby)
- 40 g hladkej múky
- 2 vajcia
- pol lyžičky drvenej rasce
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
POSTUP:
- Očistený karfiol pokrájajte na štvrtky a uvarte v osolenej vode. Vyberte, nechajte odkvapkať a vychladnutý posekajte na malé kúsky.
- Žemle pokrájajte na kocky a zalejte ich mliekom. Nechajte nasiaknuť, potom vytlačte tekutinu a žemle primiešajte ku karfiolu. Pridajte múku, vajcia, rascu, soľ a korenie a všetko dobre zmiešajte.
- Zo zmesi vlhkými rukami vyformujte rezne a z oboch strán ich opečte na rozpálenom oleji do zlatista. Podávajte so zemiakovou kašou.
Vyskúšajte aj recept na prívarok z ďalšej strany >>>