objednať časopis
všetky kategórie

Presne podľa vašich predstáv. Ponúkame vám recepty a tipy ako už dnes pripraviť svojim hladošom niečo naozaj nezabudnuteľné...

VYPRÁŽANÝ KARFIOLOVÝ REZEŇ

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 12 MINÚT, VYPRÁŽANIE 20 MINÚT

Vyprážaný karfiolový rezeň
Vyprážaný karfiolový rezeň
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

POTREBUJETE:

  • 600 g očisteného karfiolu
  • 2 staršie žemle
  • mlieko (podľa potreby)
  • 40 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • pol lyžičky drvenej rasce
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

POSTUP:

  1. Očistený karfiol pokrájajte na štvrtky a uvarte v osolenej vode. Vyberte, nechajte odkvapkať a vychladnutý posekajte na malé kúsky.
  2. Žemle pokrájajte na kocky a zalejte ich mliekom. Nechajte nasiaknuť, potom vytlačte tekutinu a žemle primiešajte ku karfiolu. Pridajte múku, vajcia, rascu, soľ a korenie a všetko dobre zmiešajte.
  3. Zo zmesi vlhkými rukami vyformujte rezne a z oboch strán ich opečte na rozpálenom oleji do zlatista. Podávajte so zemiakovou kašou.

Vyskúšajte aj recept na prívarok z ďalšej strany >>>

Kategórie