objednať časopis
všetky kategórie

Červené, biele i čierne malé multivitamínové bomby. Upečte si z nich niečo kyselkavé, čo umocní ich výnimočnosť.

RÍBEZĽOVÉ SLIMÁKY

12 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 20-25 MINÚT

Ríbezľové slimáky
Ríbezľové slimáky
Zdroj: Laura Witteková

Potrebujete:

Na cesto:

  • 200 ml vlažného mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 80 g krupicového cukru
  • 500 g hladkej múky + na posypanie
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 100 g rozpusteného masla
  • olej alebo maslo na vymazanie formy
slivkové gule
Čítajte viac
Slivkové GULE BEZ ZEMÁKOV: Lacný RECEPT z MYJAVY nemá chybu, sme z neho paf!

Na náplň:

  • 200 g jemného tučného tvarohu
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 300 g červených ríbezlí
Ríbezľové slimáky
Ríbezľové slimáky
Zdroj: Laura Witteková

POSTUP:

  1. V mise zmiešajte vlažné mlieko, cukor, pridajte rozdrobené droždie, premiešajte a nechajte vzísť kvások.
  2. Do veľkej misy preosejte múku, soľ, pridajte vajcia, rozpustené schladnuté maslo, kvások a vymieste hladké cesto. Ak je potrebné, pridajte ešte múku alebo mlieko, podľa nasiakavosti múky. Cesto vložte do misy vysypanej múkou, prikryte a nechajte kysnúť aspoň hodinu.
  3. Zatiaľ pripravte náplň: Tvaroh zmiešajte s vanilkovou pastou, cukrom a so škrobom.
  4. Vykysnuté cesto preložte na dosku posypanú múkou a rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika. Cesto natrite náplňou a husto posypte očistenými ríbezľami. Zo širšej strany zrolujte do rolády a nakrájajte na 12 kusov. Plech vymažte olejom alebo roztopeným maslom a aj každého slimáka dookola potrite, aby sa po upečení ľahko oddeľovali.
  5. Slimáky uložené v plechu prikryte utierkou a ešte nechajte 20 minút podkysnúť.
  6. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 20-25 minút, aby povrch koláčikov získal peknú zlatú farbu. Nechajte vychladnúť a môžete sa do nich pustiť.

Viac ríbezľových receptov nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie