ZAPEKANÉ PALACINKY
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
6-8 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 15-20 MINÚT
Potrebujete:
NA CESTO:
- 3 stredne veľké jablká
- 350 ml vody
- 2 vajcia
- 200 g špaldovej múky
- 1 lyžičku oleja + olej na potretie panvice
NA PLNKU:
- 3 stredne veľké jablká
- 1 lyžicu masla
- za hrsť sušených hrozienok
- štipku mletej škorice
NA POLIATIE:
- 30 g masla + na vymazanie formy
- 3 lyžice trstinového cukru
- 2 vajcia
- mletú škoricu
POSTUP
- Pripravte plnku: Očistené jablká nakrájajte na menšie kocky a dajte k rozpustenému maslu v panvici. Pridajte hrozienka a spolu na miernom ohni orestujte, aby jablká trochu zmäkli. Pre príjemnú chuť a vôňu primiešajte štipku škorice a odstavte.
- Pripravte cesto: Očistené jablká rozkrájajte na menšie kúsky a so 100 ml vody na jemno rozmixujte. Pridajte ostatné ingrediencie a vymiešajte hladké cesto.
- Rozpálenú panvicu potrite olejom, nalejte za jednu naberačku cesta, zakrúžte panvicou, aby sa hmota rozliala po celej ploche, a upečte na oboch stranách do zlatista.
- Každú palacinku naplňte restovanými jablkami, zrolujte a nakrájajte na niekoľko približne rovnakých kúskov tak, aby sa na výšku zmestili do panvice alebo zapekacej formy s priemerom približne 20 cm.
- Na zaliatie palaciniek rozpustite maslo s 2 lyžicami cukru. Nechajte trochu vychladnúť a potom v ňom rozmiešajte vajcia. Zmesou zalejte palacinky a poprášte ich škoricou zmiešanou so zvyšným cukrom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15-20 minút.
Chcete vyskúšať niečo iné? DNES urobte pohánkové lievance >>>
Viac receptov je na ďalšej strane >>>