S kuchárom Ľubošom Megom a kvalitnými výrobkami od Taurisu a Ryby Košice sme pripravili veselé jedlá na ráno, ktoré nezaberú veľa času a aj vyberavé deti z nich budú nadšené. S chutnými lahôdkami od Taurisu vám bude ráno chutiť krajšie. Dobrú chuť.
Chutné mäsové produkty
Zdroj: Dobré jedlo
Húsenička z tortilly
Zdroj: Dobré jedlo
Potrebujete:
- 4 tortilly
- 250 g smotanového syra
- 1 - 2 balenia Tauris Zipser šunka
- 2 avokáda
- 3 hrste mladého špenátu
Na dozdobenie:
- 1 červená paprika alebo kapia
- čierne olivy
- uhorka
- saláma Tauris Nitran `77
POSTUP:
- Tortilly z oboch strán krátko opečte na suchej rozpálenej panvici a celé potrite smotanovým syrom.
- Na tortillu rozložte šunku Zipser (mierne zriasnenú, kvôli väčšiemu objemu rolky). Na spodnú časť placky rozložte nakrájané plátky avokáda a posypte mladým špenátom.
- Tortillu pevne zaviňte odspodu nahor, nakrájajte na kúsky široké zhruba 1,5 - 2 cm a jednotlivé kúsky naskladajte na tanier do tvaru húseničky. Nohy húsenice vytvorte z červenej papriky, hlavu z plátku salámu, olív a čerstvej uhorky.
Piškvorkové jednohubky
Zdroj: Dobré jedlo
Potrebujete:
- viacero druhov bieleho a celozrnného pečiva alebo chleba
- 100 g bryndze
- 100 g nátierky hummus
- 100 g čerstvého smotanového syra
- 1 - 2 balenia salámy Tauris Nitran 77
- 2 balenia Detskej šunky Hamko
- 50 g rybacieho šalátu Ryba Košice
- 50 g retro tresky Ryba Košice
- rôzna čerstvá a nakladaná zelenina
- čerstvé menšie paradajky
- rôzne bylinky a pažítka
POSTUP:
- Pečivo alebo chlieb nakrájajte na menšie kúsky, natrite na ne rôzne nátierky, poukladajte kúsky šunky a salámy a dozdobte ich tenkými plátkami paradajok a čerstvými bylinkami.
- Niektoré kúsky pečiva alebo chleba natrite rybacím šalátom alebo treskou a dozdobte kúskami pažitky v tvare kríža.
- Dlhými stonkami pažítky vytvorte na tanieri piškvorkovú šachovnicu, do ktorej striedavo vložte kúsky pečiva alebo chleba dozdobené paradajkou alebo pažítkovým krížikom.
Kvety z volského oka a párkov
Zdroj: Dobré jedlo
Potrebujete:
- 4 vajcia
- 1 - 2 balenia párkov Tauris Mini Zipserky
- čerstvá sezónna zelenina (uhorky, paradajky, šalát)
- pažítka alebo stonky z petržlenovej vňate
- soľ
POSTUP:
- Na mierne rozpálenej nepriľnavej panvici pripravte volské oká. Osoľte. Počas ich opekania vtlačte nakrájané kolieska párkov do okolia jednotlivých žĺtkov a nechajte bielka volských ôk úplne prepiecť. Žĺtky môžu zostať podľa preferencie polotekuté, prípadne môžete oká opiecť aj z hornej strany, či krátko zagrilovať z hornej strany v rúre s funkciou gril.
- Uložte volské oká na tanier a pomocou pažítky alebo stonky petržlenovej vňate dozdobte do tvaru kvetov. Ako listy môžete použiť kúsky uhoriek, paradajok alebo lístkov baby špenátu.