objednať časopis
všetky kategórie
Kuchár Ľuboš Mego pripravuje raňajky s produktami Taurisu.

Dobré jedlo

Zábavné a chutné raňajky pre celú rodinu od Taurisu

Raňajky sú prvé jedlo dňa a mali by ulahodiť chutiam malých i veľkých. Niekedy však treba dosť fantázie, aby s nimi boli všetci v rodine spokojní.

S kuchárom Ľubošom Megom a kvalitnými výrobkami od Taurisu a Ryby Košice sme pripravili veselé jedlá na ráno, ktoré nezaberú veľa času a aj vyberavé deti z nich budú nadšené. S chutnými lahôdkami od Taurisu vám bude ráno chutiť krajšie. Dobrú chuť.

Chutné mäsové produkty
Chutné mäsové produkty
Zdroj: Dobré jedlo

Húsenička z tortilly

Kuchár Ľuboš Mego s raňajkovou húseničkou z tortilly a mäsových produktov Tauris.
Zdroj: Dobré jedlo

Potrebujete:

  • 4 tortilly
  • 250 g smotanového syra
  • 1 - 2 balenia Tauris Zipser šunka
  • 2 avokáda
  • 3 hrste mladého špenátu

Na dozdobenie:

  • 1 červená paprika alebo kapia
  • čierne olivy
  • uhorka
  • saláma Tauris Nitran `77

POSTUP:

  1. Tortilly z oboch strán krátko opečte na suchej rozpálenej panvici a celé potrite smotanovým syrom. 
  2. Na tortillu rozložte šunku Zipser (mierne zriasnenú, kvôli väčšiemu objemu rolky). Na spodnú časť placky rozložte nakrájané plátky avokáda a posypte mladým špenátom.
  3. Tortillu pevne zaviňte odspodu nahor, nakrájajte na kúsky široké zhruba 1,5 - 2 cm a jednotlivé kúsky naskladajte na tanier do tvaru húseničky. Nohy húsenice vytvorte z červenej papriky, hlavu z plátku salámu, olív a čerstvej uhorky.

Piškvorkové jednohubky

Kuchár Ľuboš Mego pripravil na  raňajky piškvorkové jednohubky.
Zdroj: Dobré jedlo

Potrebujete:

  • viacero druhov bieleho a celozrnného pečiva alebo chleba
  • 100 g bryndze
  • 100 g nátierky hummus
  • 100 g čerstvého smotanového syra
  • 1 - 2 balenia salámy Tauris Nitran 77
  • 2 balenia Detskej šunky Hamko
  • 50 g rybacieho šalátu Ryba Košice
  • 50 g retro tresky Ryba Košice
  • rôzna čerstvá a nakladaná zelenina
  • čerstvé menšie paradajky
  • rôzne bylinky a pažítka

POSTUP:

  1. Pečivo alebo chlieb nakrájajte na menšie kúsky, natrite na ne rôzne nátierky, poukladajte kúsky šunky a salámy a dozdobte ich tenkými plátkami paradajok a čerstvými bylinkami.
  2. Niektoré kúsky pečiva alebo chleba natrite rybacím šalátom alebo treskou a dozdobte kúskami pažitky v tvare kríža.
  3. Dlhými stonkami pažítky vytvorte na tanieri piškvorkovú šachovnicu, do ktorej striedavo vložte kúsky pečiva alebo chleba dozdobené paradajkou alebo pažítkovým krížikom.

Kvety z volského oka a párkov

Kvety z volského oka a mini  Zipseriek - pochutíte si na nich na raňajky.
Zdroj: Dobré jedlo

Potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 1 - 2 balenia párkov Tauris Mini Zipserky
  • čerstvá sezónna zelenina (uhorky, paradajky, šalát)
  • pažítka alebo stonky z petržlenovej vňate
  • soľ

POSTUP:

  1. Na mierne rozpálenej nepriľnavej panvici pripravte volské oká. Osoľte. Počas ich opekania vtlačte nakrájané kolieska párkov do okolia jednotlivých žĺtkov a nechajte bielka volských ôk úplne prepiecť. Žĺtky môžu zostať podľa preferencie polotekuté, prípadne môžete oká opiecť aj z hornej strany, či krátko zagrilovať z hornej strany v rúre s funkciou gril.
  2. Uložte volské oká na tanier a pomocou pažítky alebo stonky petržlenovej vňate dozdobte do tvaru kvetov. Ako listy môžete použiť kúsky uhoriek, paradajok alebo lístkov baby špenátu.