objednať časopis
všetky kategórie

Je rýchlo hotový, zdravý a ľahký. Zeleninový koláč má všetky predpoklady na úspech!

Recepty zverejnil aj portál Nový Čas pre Ženy.

Tuniakový koláč s olivami a paradajkami

Tuniakový s olivami a paradajkami
Tuniakový s olivami a paradajkami
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ

Potrebujete:

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g studeného masla
  • 1 ČL soli
  • 1 vajce
  • 2 až 3 PL studenej vody
  • paradajky a mladá cibuľka na ozdobenie

Na obloženie:

  • 1 väčšia konzerva tuniaka v oleji
  • 100 g zelených olív v slanom náleve
  • 50 g paradajok v oleji
  • 150 g mozzarelly na strúhanie
  • 3 vajcia
  • 200 g kyslej smotany
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Obrátený paradajkový koláč.
Čítajte viac
Rýchly chrumkavý SLANÝ KOLÁČ S PARADAJKAMI: Nech sa páči dnes na VEČERU

POSTUP:

  1. Do múky zapracujeme studené maslo, soľ a urobíme hrubšiu posýpku. Pridáme vajce, vodu a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme do chladu asi na hodinu.
  2. Tuniaka zlejeme z oleja, olivy a paradajky pokrájame na kolieska. Mozzarellu postrúhame nahrubšie. Vajcia vymiešame so smotanou, osolíme, pridáme mozzarellu, korenie a premiešame.
  3. Vychladené cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno a boky formy s priemerom 28 cm. Boky formy vyložíme až po horný okraj. Cesto popicháme vidličkou a pred pečením dáme na 10 minút do chladničky. Potom ho predpekáme asi 12 minút v rúre vyhriatej na 175 °C.
  4. Na vlažné predpečené cesto rozložíme tuniaka, olivy a paradajky. Rovnomerne zalejeme vajcovo-smotanovou zmesou a pečieme asi 20 minút. Koláč pred podávaním ozdobíme jarnou cibuľkou a paradajkami.

Recept na slaninový koláč nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie