Recepty zverejnil aj portál Nový Čas pre Ženy.
Tuniakový koláč s olivami a paradajkami
Tuniakový s olivami a paradajkami
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ
Potrebujete:
- 250 g hladkej múky
- 125 g studeného masla
- 1 ČL soli
- 1 vajce
- 2 až 3 PL studenej vody
- paradajky a mladá cibuľka na ozdobenie
Na obloženie:
- 1 väčšia konzerva tuniaka v oleji
- 100 g zelených olív v slanom náleve
- 50 g paradajok v oleji
- 150 g mozzarelly na strúhanie
- 3 vajcia
- 200 g kyslej smotany
- soľ
- mleté čierne korenie
POSTUP:
- Do múky zapracujeme studené maslo, soľ a urobíme hrubšiu posýpku. Pridáme vajce, vodu a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme do chladu asi na hodinu.
- Tuniaka zlejeme z oleja, olivy a paradajky pokrájame na kolieska. Mozzarellu postrúhame nahrubšie. Vajcia vymiešame so smotanou, osolíme, pridáme mozzarellu, korenie a premiešame.
- Vychladené cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno a boky formy s priemerom 28 cm. Boky formy vyložíme až po horný okraj. Cesto popicháme vidličkou a pred pečením dáme na 10 minút do chladničky. Potom ho predpekáme asi 12 minút v rúre vyhriatej na 175 °C.
- Na vlažné predpečené cesto rozložíme tuniaka, olivy a paradajky. Rovnomerne zalejeme vajcovo-smotanovou zmesou a pečieme asi 20 minút. Koláč pred podávaním ozdobíme jarnou cibuľkou a paradajkami.
Recept na slaninový koláč nájdete na ďalšej strane >>>