Grilovanie je jedným z diétnych spôsobov prípravy jedla. Ak máte chuť na ľahké a voňavé mäsko, ryby alebo zeleninu, ugrilujte si ich pod holým nebom. Gril párty určite neodmietnu ani vaši priatelia.

Grilovanie je jednou z najobľúbenejších príprav potravy. Grilované jedlo je nielen chutné, ale je aj v súlade so zdravou výživou. Grilované jedlo si zachová svoje nutričné hodnoty a väčšina tukov sa počas prípravy vypečie, takže ak nezjete veľké množstvo, určite nepriberiete. Grilovanie nie je žiadna veda, zvládnu ho aj úplní začiatočníci. Potrebujete len zopár nástrojov, ako kliešte na prehrabávanie dreveného uhlia, vidličky, štetec na potieranie mäsa, kliešte na otáčanie, obojstranný rošt a tácky alebo taniere na hotové jedlo.

Grilovacia sezóna za rohom
Zdroj: shutterstock

Pri samotnom grilovaní treba dávať pozor, aby sa jedlo nespálilo. Pri pečení nad 100°C, čo je typické aj pre grilovanie, nie je až taký veľký problém pripáliť mäso, či rybu. Spálené mäso obsahuje nebezpečné toxické látky, preto treba počas grilovania jedlo strážiť a neustále otáčať.

Kategórie