Naučili sme sa ho v račianskej reštaurácii Con Forchetta a musíme vám povedať, tento šalát je jedinečný. Určite si ho namiešajte.

"V okolí Ríma sa vyprážaným ryžovým guľkám v šaláte hovorí suplli, nižšie a na Sicílii arancini. Populárny taliansky street food vás nadchne," hovorí šéfkuchár Tomáš Sika, ktorý pre vás pripravil tento recept. Nech sa vám slávny šalát presýtený slnkom vydarí!

Šalát panzanella s grilovanými krevetami a ryžovými guľkami

4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT, GRILOVANIE 5 MINÚT + OPEKANIE

Potrebujete:

  • 1 kg paradajok (mix druhov, farieb)
  • 2 krajce chleba (ciabatty)
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 100 g kapár so stonkou
  • 40 g ančovičiek
  • 100 g olív (čierne, zelené)
  • 12 plátkov pancetty (slaninky)
  • 12 kreviet
  • bazalka
  • vínny ocot
  • soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
  • olivový olej

Na ryžovo-paradajkové guľky:

  • 100 g ryže na rizoto
  • 1 šalotka
  • 100 ml bieleho vína
  • vývar podľa potreby
  • 200 ml hustej paradajkovej polievky alebo drvených paradajok
  • 20 masla
  • 40 g parmezánu
  • hrubšia strúhanka na obaľovanie
  • olej

Postup nájdete na ďalších stranách....

Kategórie