Kuracie prsia s kapustovým šalátom
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
4-6 porcií, príprava 30 minút + marinovanie, grilovanie 10 minút
Potrebujete:
- 4 kuracie prsia
Na marinádu:
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky mletej rasce
- 2 lyžičky mletého koriandra
- 2 lyžičky údenej papriky
- pol lyžičky mletej škorice
- pol lyžičky mletého čili
- 1 lyžičku sušeného oregana
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- soľ
Na šalátový dresing:
- 2 lyžice tahini (sezamová pasta)
- 1 citrón
- 200 g bieleho jogurtu
- 1 lyžičku celej rasce
- mleté čierne korenie
Na šalát:
- pol malej červenej kapusty
- 1 červenú cibuľu
- 1 malú šalátovú uhorkau
- 200 g cherry paradajok
- 1 šalát little gem
- 1 citrón
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
POSTUP
- Pripravte marinádu na mäso: Zmiešajte prelisované cesnaky, olivový olej a citrónovú šťavu. K ochutenému oleju primiešajte všetky koreniny, oregano, jogurt a soľ. Kuracie prsia umyte, osušte, dajte do marinády a v chlade marinujete aspoň hodinu, ale môže to byť aj cez noc.
- Na šalátový dresing v miske zmiešajte všetky ingrediencie a odložte do chladu.
- Pripravte šalát: Kapustu nakrájajte na tenké plátky, cibuľu na drobno. Uhorku očistite, prekrojte na polovicu, zbavte semienok a nakrájajte na plátky. Umyté a osušené cherry paradajky prekrojte na polovice. Listový šalát natrhajte na menšie kúsky. Zeleninu premiešajte, ale citrónovú šťavu, olej ani soľ ešte nepridávajte. Šalát dochuťte 1-2 hodiny pred servírovaním a uchovajte ho v chlade.3. Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu s olejom na vysokú teplotu. Kuracie prsia vyberte z marinády a opekajte ich 5 minút z každej strany, ak treba, aj dlhšie.
- Pripravený šalát pokvapkajte citrónovou šťavou a olivovým olejom, dochuťte soľou a premiešajte. Dajte na veľký tanier alebo ho nasypte do servírovacej misy, grilované mäso nakrájajte na plátky. Šalát podávajte s tahini dresingom a pitta chlebom.
Lisovaný sendvič ste určite nerobili. Recept je TU >>>