objednať časopis
všetky kategórie

Zabaľte dobre vychladené šaláty, minibábovky a lisované sendviče.

Kuracie prsia s kapustovým šalátom

Kuracie prsia a kapustový šalát.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4-6 porcií, príprava 30 minút + marinovanie, grilovanie 10 minút

Potrebujete:

  • 4 kuracie prsia

Na marinádu:

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 2 lyžičky mletého koriandra
  • 2 lyžičky údenej papriky
  • pol lyžičky mletej škorice
  • pol lyžičky mletého čili 
  • 1 lyžičku sušeného oregana
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • soľ

Na šalátový dresing:

  • 2 lyžice tahini (sezamová pasta)
  • 1 citrón
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžičku celej rasce
  • mleté čierne korenie

Na šalát:

  • pol malej červenej kapusty
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 malú šalátovú uhorkau
  • 200 g cherry paradajok
  • 1 šalát little gem
  • 1 citrón
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ
Živánska pečienka
Čítajte viac
ŽIVÁNSKA PEČIENKA: Naložte hrniec a dajte DO PAHREBY! Geniálny RECEPT na leto

POSTUP

  1. Pripravte marinádu na mäso: Zmiešajte prelisované cesnaky, olivový olej a citrónovú šťavu. K ochutenému oleju primiešajte všetky koreniny, oregano, jogurt a soľ. Kuracie prsia umyte, osušte, dajte do marinády a v chlade marinujete aspoň hodinu, ale môže to byť aj cez noc.
  2. Na šalátový dresing v miske zmiešajte všetky ingrediencie a odložte do chladu.
  3. Pripravte šalát: Kapustu nakrájajte na tenké plátky, cibuľu na drobno. Uhorku očistite, prekrojte na polovicu, zbavte semienok a nakrájajte na plátky. Umyté a osušené cherry paradajky prekrojte na polovice. Listový šalát natrhajte na menšie kúsky. Zeleninu premiešajte, ale citrónovú šťavu, olej ani soľ ešte nepridávajte. Šalát dochuťte 1-2 hodiny pred servírovaním a uchovajte ho v chlade.3. Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu s olejom na vysokú teplotu. Kuracie prsia vyberte z marinády a opekajte ich 5 minút z každej strany, ak treba, aj dlhšie.
  4. Pripravený šalát pokvapkajte citrónovou šťavou a olivovým olejom, dochuťte soľou a premiešajte. Dajte na veľký tanier alebo ho nasypte do servírovacej misy, grilované mäso nakrájajte na plátky. Šalát podávajte s tahini dresingom a pitta chlebom.

Lisovaný sendvič ste určite nerobili. Recept je TU >>>

Kategórie