objednať časopis
všetky kategórie

Zbožňujete tvaroh rovnako ako my? Tak potom si tieto sladké dobroty, kde lahodný tvaroh hrá tú najhlavnejšiu rolu, budete pripravovať veľmi často. Nech vám doma chutia!

MAFINY PLNENÉ RICOTTOU

12 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

Mafiny plnené ricottou
Mafiny plnené ricottou
Zdroj: Laura Witteková

Potrebujete:

Na cesto

  • 2 vajcia
  • 35 ml olivového oleja
  • 70 g krupicového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli

Na ricottovú plnku:

  • 3 vajcia
  • 70 g krupicového cukru
  • kôra z 1 biocitróna
  • 300 g ricotty
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štvrť lyžičky citrónovej šťavy
  • práškový cukor na posypanie

POSTUP

  1. Vo väčšej mise rozšľahajte vajíčko vidličkou, pridajte olej, cukor a dobre premiešajte. Vsypte preosiatu zmes múky a soli a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a odložte na hodinu do chladničky.
  2. Na plnku oddeľte žĺtky od bielkov. Do misy k žĺtkom vsypte cukor, citrónovú kôru a vyšľahajte na svetlú, nadýchanú penu. Potom pridajte ricottu, vanilkový extrakt a dobre zmiešajte, aby zmes bola hladká. V druhej mise vyšľahajte bielky s citrónovou šťavou na pevný sneh. Zapracujte ho do ricottovej zmesi.
  3. Oddýchnuté cesto rozdeľte na 12 kusov – každý rozvaľkajte do tvaru štvorca. Poukladajte ich do vymastenej formy na mafiny, vysypanej múkou, aby cesto pretŕčalo cez okraje jamky. Mafiny naplňte a prikryte pretŕčajúcim cestom.
  4. Mafiny vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte približne 30 minút bez otvárania dvierok na rúre. Potom teplotu znížte na 175 °C a dopekajte ešte ďalších 10-15 minút, aby povrch mafinov bol pekne zlatistý. Vyberte ich a nechajte vychladnúť. Pred podávaním mafiny posypte práškovým cukrom. Najlepšie chutia čerstvé.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie